Artena - Part 2

Sambung cerita kat Artena. Mari masuk ke dalam kota antik dan unik ni. Actually gambar terlalu banyak dan tak tahu mana satu nak pilih. So, harap2 korang enjoy menatapi gambar2 yang ditayang.




Dalam kawasan ni lorong2 semua sempit. Kiri kanan rumah orang. Masa kitorang lalu kat situ boleh jer dengar orang kat dalam rumah berbual. Kalau laki bini gaduh, confirm satu kampung tau. Hahahahaha

Sila perhatikan betul2 dalam gambar ni. Ada tahi keldai. Bukan tahi anjing yer. Nak tahu kenapa? Sila baca entry ni hingga habis.







Salah satu pemandangan yang dapat kita lihat dari atas. Cantik dan tenang sekali. Maklum la. Time ni hari Ahad. Kat depan ni ada la macam kedai runcit dan kedai kopi. Tapi semua tutup. Hari Ahad kat Italy semua kedai tutup ok.








Apa yang menariknya Artena ni? Keldai dijadikan pengangkutan utama untuk mengutip sampah. Lori sampah tak leh nak masuk. Jalan sempit dan tak praktikal untuk pengangkutan beroda. Tapi haritu kan hari ahad, so kitorang tak terserempak lak ngan keldai. Hari Ahad keldai pun cuti yer. Harap maklum. Hahahahaha....

Sebelum ni Mirko pernah ke Artena ni untuk projek photography dia. Masa tu dia nampak sampah2 diletakkan atas keldai untuk di bawak keluar.




p/s: ada banyak lagi gambar. Kalau aku rajin dan ada permintaan ramai akan aku uploadkan.

posted under , |

6 critics say:

Azura Iznil said...

Wah....Gila antik tempat ni..

Siyes..ada lagi org tinggal kat kota lama ni...? kagum!

View..Superb!

Sila tambah gmbr lagi...NAKKKK!

Anonymous said...

Salam,

Saya ni silent reader, tak ingat bila start baca blog ni, thn 2008 kot kalo tak silap... seronok baca...

jadi boleh kan kalo saya request nk tgk lg gmbr2 you berdua bercuti ke Artena tu... menarik sungguh... saya suka...

terima kasih,
mawar

atty's said...

cantik2 pemandangan..tak dpt pergi..tgk gambar pun jadik..tq izan.

Just Call Me Bitt said...

bestnya...bila la boleh jejak kaki kat sini nihh

SJB AKA SUE J-B. said...

Cantik betul tempat ni biar pun antik hehe.

rasp said...

mmg unik la sis...
dorang guna keldai...
tak leh gaduh2 slalu...
nanti malu kat jiran hehehehehe

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month