busy giller

Mesti korang sume rindu kat aku kan..?? Ha.. da agak da.. Mesti rindu punya nk dgr aku mengarut. hahahahhaha....

Kitorang da balik ari isnin aritu. Planning nak balik ari ahad malam tp terpaksa ditangguhkan bab cuaca agak buruk skang ni asyik ujan je. So atas alasan keselamatan kitorang pun balik ari isnin pagi. Memandangkan balik2 je keadaan badan pun tak berapa nk sihat, sakit tengkuk la plak. Ni kes beg tangan berat la ni. Tensen aku... Mana taknya macam2 sumbat kat dalam tu.

Balik2 umah bukan setakat sakit tengkuk je, banyak plak kain baju nk kene basuh, Aduh... Bukan baju je nk basuh umah pun bersepah2. Pastu bukak peti ais plak kosong jer. Tak gi pasar da seminggu. So barang dalam peti ais da licin. Mmm.....baru la aku paham napa sesetengah org ada orang gaji. At least ada gak orang tolong bantu. Kan kan kan????

Bangun pepagi td basuh kain sume, then gi pasar beli ikan daging sayur segala. Sebelum gi pasar tu mak aku tepon kata esok (Rabu) sempena hari Angkatan Tentera aku kene jd pengacara majlis. Aduh... macam2 la... Tensen lg...

Ni yang nak bgtau korang ni. Esok Embassy Malaysia akan mengadakan majlis sempena ulangtahun Angkatan Tentera, yang keberapa tak pasti plak, tak baca teks lg ni. So, aku la nk kene jd pengacaranya. Tahun lepas aku amek bahagian. Heheheheh. Tahun ni malas plak nk amek bahagian, ingat kot leh la goyang kaki, last2 kene jugak jd pengacara. Bidan terjun la kiranya ni bab orang yang sepatutnya jd pengacara esok demam la plak.....


Yang aku tensennya lg ni... teks ni aku kene translate plak ke dalam bahasa italy. Aduh... Besok nk kene cakap italy la plak. Berbelit2 la lidah aku weh.... Nervous da ni.... Mana tak nervous, esok semua tentera2 dr seluruh dunia yang berada di Italy ni datang. Waaa..... Maklumla i kan pemalu. Muahahahahahahahaha. Jangan mare yer korang...


Ni la pengacara tahun lepas. Awatla hang demam plak tahun ni. Huhuhuhuhu

Anyway, ni gambar ulang tahun Angkatan Tentera pada tahun lepas. Aku take part la dalam menayangkan pakaian beragam org2 Malaysia. So sila layan.. Jangan kutuk sudah la yer... Huhuhuhuhuhu


Baju Kurung Kedah

Sari yang sopan tak nmpk perut... Merahnya makngah... Jd anak Hindu jap. Hahahahaha

Pakaian Pengantin


Team yang mengambil bahagian




Siap ada silat lg tu... dasyat...


Pas abis acara patutnya aku yang kene bg bunga telur pada tetamu, tp disebabkan terfamous kejap, sume org nk bergambar dengan model yang tak bertauliah ni so mak aku la kene bg bunga telur kat derang. Heheheheheh

posted under , |

12 critics say:

Mieza said...

best ek mesti meriah...mak ko duta msia kat ITALY ke izan...:D

nanti jgn lupa ambik gambo ko jg MC ek...

sukahati said...

wahhh...siap jd emcee.....hebat siot

lily lotus said...

wahh! bestnya ko..good experience tu!
anyway gudluck for the MC thing..
selawat byk2 ok..hikss

Izan said...

to kak mieza -

bukan mak saya yng duta kak mieza, ayah saya jd penasihat tentera kat sini.

to som -

hebat kebendanyer... ketor da ni. skrip baru siap. tak hafal lg. huhuhuhu

to lily -

thanks!!! moga2 tak tersasul la hendaknya. hehehehhehe

Shahurin Hilma Abdul Rashid said...

best giler..!!
bertambah famousla anak pakcik sulaiman nih
huhuhuhu..
so, kene jaga sore la ek jgn bg serak2 lak utk esok nk jd mc kn?
tp, serak basah tak per
heheheh

Kujie said...

oooo meriah nya kt sana, terbalik pula. kat tanah air ada yang tak perasan pun 16 sept tu Hari ATM.

part tak best bila balik jalan2 ni..nak mencuci lah..huwaa....

NuRuL FaRiHa said...

hahaha kalo aku kan buat2 demam kure2...hikhihkik...

Izan said...

to erin -

ish sore tak pe bukannya nk nyanyi pun. hehehehhe

to kak jie -

mmg meriah kat sini. macam2 perayaan ada kami buat

to fariha -

huh? buat2 demam? mesti kene ketuk ngan bapak aku bab dia yang suh aku jd MC. huhuhuhuhuhu

NuRuL FaRiHa said...

huhuh patut ler pakcik yg suh...ampun pakcik by the way berisi sikit dari before la aku ngk perbezaan ko lam gambo nih ngan gambo kat atas tuh...

Izan said...

to fariha -

mana tak berisinya.. ni gambo thn lepas. setahun berlalu 6 kilo aku bertambah. kahkahkahkahkah...

aRa said...

sungguh berani jadi mc kan...i ingat dulu i jadi kat event sekolah kan...i mengigil kerta pun bergoyang...agagagaga...

i jeles la dulu u jadi model...i pun nak....tapi tak dapet la...agagagagaga...

Izan said...

to farah -

sapa kata tak meggigil. Gigil gak tu tp wat selamber jer bab majlis sendiri kan hehehehhehe.

Kalau farah ada sini leh la jd model gak. tp dok kat sana camana nak panggil

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month