chef tak bertauliah

Memandangkan arini chef tak de dia g kelas, tp kami kat umah teringin nak makan spaghetti so terpaksa la masak sendiri kan. Spaghetti yang teringin nak makan tu da ler tak tau camana nk masak, so kita bantai je la. Tp kat umah arini ada plak chef yang tak bertauliah (sapa lg adik aku yg pompuan tu la kan)

Chef ni pun pantang nampak kamera. Keje nk berposing je... So mari kita tgk skit camana chef tak bertauliah ni masak kat dapur. Ada talent tak???

Teringin nak masak spaghetti ngan ikan salmon dan juga panna (cream masakan). Aku mmg la tak penah masak ngan tak penah makan pun. Adik aku yg laki tu mmg la expert. Shakirah ni plak cuma penah tgk Shariman memasak je. Tu yg dia main belasah je tu. Ingt2 lupa camana nk masak.


Ni nak masak ke nak buat iklan ni???

Ish... lupa nak bgtau. Sila ignore kuali itu yer. Kuali itu sgtla tua. Da hampir 27 tahun. Mak aku beli masa dia mula2 kawen dulu. So da agak berkarat yer tuan2 dan puan2.


So at last berjaya jugak chef ni buat spaghetti even tak g kursus. Hahahahaah. Boleh la tahan tp aku makan skit je bab br sudah makan ice cream kan td. So tak berapa lalu nk makan sgt. Anyway not bad la but need improvement. Chewah...

9 critics say:

sukahati said...

cemana mak ko bawak kuali tuh dr Mesia neh?? Kagum aku :p. Tuh nnti nk bawak balik sini semula ker nnti?

Izan said...

mmg la kene bwk. ko nmpk kuali je. ada byk lg periuk belanga yg mak aku bawak sini. klu nk beli kat sini mmg tak dpt la kan. tak tau la kot2 kuali tu turun kat aku ke. Hahahahhah

aRa said...

Kuali mcm 2 la buat sedap mknan tau...agagagaga...farah pun ade 1 kuali mcm 2...agagagaga

Izan...soh shakira jadik model...leh jual brg tau... agagagaga

fauzi said...

izan..ajar n bg resepi nk wat spegeti. yg erin nyer xbest laaa!

eedany said...

kuali tu mesti banyak jasa kan, kan...

cutenya chef bergambar...

:)

Izan said...

to farah - tu yang nak mintak kuali tu. walaupun buruk tp klu masak pakai kuali tu konfirm sedap. hehehehhe

to erin - izan nak ajar wat spagetthi boleh ajer. tp selalu masak yg senang2. Yang tak payah bubuh banyak bahan. klu nk bubuh daging ke ayam ke da mula tak reti. hehhehehe

to eedany - betul tu eedany. Banyak sungguh jasa kuali itu.

chef tu mmg kaki bergambar pun kalau nk tahu

PHATABULOUS! said...

beb, bila kuali berkarat macam tu la makin sedap masakan kita... aku pun ade kuali macam tu.. lagi itam sbb dh malas nak sental. mak aku dh mewariskan kepada aku..

shakira dh tembam kan??

NuRuL FaRiHa said...

hhahha shakirah model kuali...

Izan said...

to syima - tu la mmg da boleh jd harta pusaka da tu kuali tu. huhuhuhu.

adik aku tu kuat makan jugak cam aku. mana tak tembam. hahahaha

to fariha - hahaha... model kuali

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month