nak tanya

Ha... aku nak tanya pendapat korang ni berkenaan dengan patut atau tak patut. Mmm... Mesti sume orang tau yang aku kawen bulan March aritu. Mengikut perancangan asalnya, family aku kene balik Msia bulan April. Then terus nk wat majlis perkahwinan aku kat Msia. Disebabkan beberapa masalah negara yang timbul, family aku kene stay kat sini maybe hingga ujung tahun ni. Berhubungan dengan itu, majlis perkahwinan aku kat Msia pun terpaksa la ditangguhkan. Maybe tahun depan baru akan dilangsungkan majlis ini di Msia. Takkan nk wat majlis kawen kat Msia tp family aku kat sini kan...? Bab tu la aku balik bulan May aritu just untuk jumpa member2 jer.

Persoalannya patut kah aku wat kenduri kawen ni. Ada yang berkata "baik tak payah buat kenduri, majlis da basi. Da tak pengantin baru lagi da. Pengantin basi". Huhuhuhuhuhuh. Pada pendapatan korang patut ke tak patut aku wat kenduri ni. Kalau tak patut tak payah la aku ajak korang kan. Aku wat secara kecil2an sudah ler hanya untuk keluarga terdekat.

Bukan apa, mulut orang ni kekadang susah nak tutup. Buat payah tak buat pun payah... Ada jer nak mengata... Ish.. Bulan pose.. Sabo jer la....

posted under |

12 critics say:

aRa said...

Buat la...tapi kecilan nye...pgl famili and kwn terdekat ajerk...kwn yg tul² rapat mcm i...agagagaga...i nak tgk u naik pelamin la...i nak tgk mirko yg pemalu itew naik pelamin...agagagaga...

NuRuL FaRiHa said...

ermmm aku takder sajes aper..tapi terpulang pada ko rase...bagi aku org yg 'berkata2 tuh' mesti tak paham keadaan ko...so if ko ase berbaloi so juz buat ajer ikut aper yang ko rase benda tu betol...bg aku ko wat @ tak...aku tau yang ko udah menikah n jadi pn mirko...tak salah pon coz ko ader proof...(prove ker?)

Shahurin Hilma Abdul Rashid said...

izan,
erin rasa ok je buat kenduri kawen kt msia
tak de masalah rasanye psl pengantin dan kenduri yg dh basi
sbb erin ada kenal sorg pompuan nih
dh kawen kt luar negara,
pastuh dh ada anak
blk msia baru buat kenduri kawen
siap bersanding lg atas pelamin
ok je..?
pedulikan org kata
kite nk meraikan bersama kwn2 kn
apa salahnye
samada nk buat kecil2an, doa selamat atau grand2, terpulang la
orait..?!

eTomyam said...

boleh join? kenduri kawin matlamatnye nak mewar-warkan perkahwinan kpd saudara-mara, supa nanti tak derlah berselisih bahu pong tak kenal...kalau kenduri niat sedekah lagi baguih, pahala dapat objektif asal pong tercapai. Hmm Mulut orang, sampai bila x leh puaskan hati semua orang

Izan said...

to farah -

kalau wat kenduri kecil2an ke besar2an ke farah mmg wajib kene dtg. kalau nk bersanding, bukan mirko je yang malu, izan pun malu gak. waaa.... malunya saya...

to fariha -

tp tu la kan, mulut org tambah mulut orang melayu ni susah. even ada prove pun tp tak de kenduri kang derang kata apa lak kan...

to erin -

thanks a lot for your support. lantak la apa org nk kata kan? yang penting kita happy... jemput sedara mara, kawan2 terapat. sapa yang taknak dtg tak payah la dtg kan. heheheheheh

Mieza said...

itu ko buat utk family n kawan kat italy...kat sini family n member pun nak hadiri ngk ko kawin gak...

org x pnh akan puashati...ko buat mcmana pun org akan kata...so tepuk dada tya selera...:D

yg penting jgn lupa jmpt akak tau...(muka x malu)...:p

sukahati said...

weh..buat laa...tp ko nk buat kat setiawan ker?? jauh laa....buat la kat kl :p
lgpon aku rs ok jer kalo ko nak buat...boleh tjk kat kuarga mak mentua ko budaya kiter. Ecewahhhh

lily lotus said...

terserah to u..wat kenduri doa selamat jer pun ok!
org2 ni yg penting nak tgk mirko :P

anyway jgn lupa i tau!

rasp said...

It's really up to u lah laling.. mulut org mmg tak leh tutup.. biorlah org nak kata apa pun..u can never satisfy everyone.

If malu nak naik pelamin lah kan u can buat simple nye kenduri, jez makan2 gitu pun ok, makan beradap tak perlu sanding2..nak sanding pun ok pe..

It's ur day, ur wedding tak kisah apa pun.. niat u jez to inform 'org-org yg buat2 tak paham' ni yg u are now married... padehal nikah tu je yg penting kan not the kenduri..oppsss..

~ this is my view yg tak leh pakai je tau.. i am a simple woman, who loves the simplicity of life ~

siti818 said...

Salam izan
K.ct rasa ada baiknya kalau buat majlis tu kat mesia.. yerlaa nak menghebohkan perkahwinan kita.. yerlaa mulut org..kalu tak kata tak sah.. eh eh dia tu buat balik mat salleh.. tak kawen dah duduk bersama.. tu antara contoh2 ayat yang akan kedgran dari mulut tempayan..

then, bleh jemput kawan2 blogger semua...huhuhu mesti meriah..

Izan said...

to etomyam -

thanks for your opinion. Tu la mulut org tak leh ditutup, mulut temapayan leh la tutup kan? =)

to kak mieza -

hajat dihati mmg nak buat kenduri, tp yang tak best tu bila org mula mengata macam2. Lantak derang la kan...

mesti la sume bloggers dijemput. tp tarikh dia lom ditetapkan lg. kita tunggu.....

to som -

tak tau lg buat kat mana bab pasni parents aku kene transfer Kl plak for 3 years. maybe wat kenduri kat KL kot. Ko antara org2 yang wajib datang. =)

Izan said...

to lily -

ish mesti la sume dijemput. jgn risau. wat announcement kat blog je nnt, kan senang. hehehehehehe

to rasp -

thanks a lot dear. terharu rasanya bla ada org yang memahami.

to siti818 -

thanks kak siti. lantak la kan org nak kata. yang penting kita tak wat benda salah pun.

insyaallah sume bloggers akan dijemput untuk memeriahkan majlis...

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month