misi mencari cendawan

Alkisahnya pepagi buta ari ahad kami kuar beramai2 masuk kawasan hutan berdekatan ngan umah kami untuk mencari cendawan. Sampai2 bukan kami je yang mencari cendawan. Ada dua tiga orang lain yang da mula mecari cendawan sejak pagi lg. Kalau tak datang awal2 mesti tak de lg cendawan ni. Sume org da ambil. Lgpun kawasan hutan ni untuk org ramai, so sesapa saja boleh dtg kutip cendawan kat sini. Tp kene juga hati2 terdapat cendawan yang tidak boleh dimakan dan beracun. My father in law mmg pakar dalam hal ni bab da 20tahun dia akan kutip cendawan kat hutan ni setiap musim luruh. Jom kita tengok gambar!!!

- cuba cari mana dia cendawan -

- kene pandai tgk kalau tidak tak jumpa la cendawan -

- cantiknyer cendawan ni -

- hati2 bila berjalan, jgn terpijak cendawan -

- cendawan lagi... gemuk2. cantik kan? -

- biar org yang expert yang ambil cendawan ni -

- penuh cendawan kat setiap tunggul kayu -

- misi masih belum tamat -

- masih banyak lg cendawan, jom cari -

- da letih da ni, bergambar la jap -

- penuh bakul kutip cendawan -

- banyak tak? free tu, kutip sendiri -

- orang kuat dalam misi mencari cendawan -

- penat tp best, 1st time kutip cendawan dlm hutan -

- aik??? depan umah aku pun ada cendawan, tp ni tak leh makan da -

posted under , , |

10 critics say:

Shahurin Hilma Abdul Rashid said...

best giler kutip cendawan
i like cendawan too
tp dlm gmbr nmpk geli nyer!!
bkn geli jijik
tp geli sbb dia tumbuh dkt2
gemok2, pendek2 lg tuh
huhuhuhu...

Mieza said...

gemuk2 kan cendawan hutan ni...byk lak tu...best2...:D

sukahati said...

bapak mentua ko ker baju kelabu tuh?? hensem siot :p

FaRiHa said...

amboi2 shukenyer dier...huhu...nak cendawan gak...

lily lotus said...

bestnya jln2 cari cendawan ;)

rasp said...

wow sronotnya leh dok pi kutip cendawan camtu kan.. hutan dia pun cantik ada munga2 papel karer lagiks..btw, uols masak apa dgn cendawan tu..

ladyell said...

cantik nye hutan die....izan,cendawan tu best ke....mcm sedap je....habis ke mkn bnyk2 camtu...

Izan said...

to erin -

best kutip cendawan ni. rasa ketagih pun ada, weekend ni ingt nak pi lg. hehehhehe

to kak mieza -

tol tu kak. gemuk2. geram je tengok

to som -

haha.. yang berbaju kelabu tu bapak mertua aku. awet muda tu. umo da 60thn

Izan said...

to fariha -

nak ke? tp kene dtg sini. tak leh pos..

to lily -

best tau. nak ikut???

to rasp -

cantik kan bunga tu. my mum in law kutip ngan bunga2 tu skali bawak balik. hehehehhehe

to ladyell -

apa lagi. hari2 la makan cendawan. cendawan goreng, spaghetti ngan cendawan. macam2 ada...

aRa said...

Owh...i tang cendawan memilih tau...agagagaga...tak semua cendawan i mkn...sungguh cerewet kan...kat Labuan dulu ssh nak jmpa cendawan mcm ni...2 yg tak biasa mkn...cendawan kering je yg selalu i mkn...

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month