the winner is

Kisah hari Selasa masa kami pi Milan. Sampai sana lebih kurang kul 2 petang. Sampai2 terus pi makan bab perut da lapar. Pas tu baru la kitorang pi cek-in kat hotel. Hotel kitorang dekat jer ngan stesen keretapi. Tp kawasan tu agak merbahaya pada waktu malam bab penuh ngan pendatang asing dan juga pemintak sedekah.



Selepas cek-in aku pun landing jap bab mengantuk giller. Atas keretapi tak leh tdo bab tak berapa nak selesa. Kat hotel sempat tdo dalam setengah jam je bab Mirko da kejutkan suh siap2. Upacara penyampaian hadiah bermula lebih kurang kul 6.30 petang. Dalam kul 5.30 kitorang mula berangkat ke tempat berkenaan. Upacara penyampaian hadiah ni diadakan di pusat akuarium di Milan. Cantik gak akuarium tu tp tak berapa besar. Akuarium paling besar kat italy terletak di Genova.





Untuk pengetahuan korang Mirko merupakan salah seorang pemenang dalam majlis anugerah tersebut. Terdapat 2 kategori dalam anugerah tersebut. Kategori undian paling banyak dan kategori juri professional. Mirko menang kategori juri professional. Oleh yang demikian mulai tahun depan Mirko akan mula bekerja sebagai Foto Editor di Milan selama 3 bulan percubaan. Selepas 3 bulan just wait and see apa yang akan berlaku.

Nampak gayanyer kene pindah Milan la plak aku pas ni... Bab pindah memindah ni yang tak best ni. Bukan apa nak angkut mengangkut barang. Huhuhuhuhu. Pindah umah bukan senang. Pastu taraf hidup kat Milan amatla tinggi. Payah la kan kalau suami asyik pindah randah ni. Alamatnyer mmg la kene jd fulltime housewife. Actually bulan depan baru nak start keje kat travel agency kat sini, udah dapat berita nak kene pindah plak. Buat je la pape yang mampu. Kalau rezeki tak ke mana kan???

posted under , |

13 critics say:

Signorina Syima said...

wei... aku bangga ngn ko.. ko taukan setiap belakang seorang lelaki ada seorang wanita. ko tulang belakang laki ko.. beb, milan tempat fashion kan?? ko vogue la lagi... biar orang nganga "btoi ka izan ni". kat sana nanti ko jadi model..ok??


tak bleh blah betul statement anak dato hari itu...

sukahati said...

wooo...milan
fesyen mesti up to date :P

OTAI (Otak Tenang Akal Inovatif) said...

saje senamkan minda jom

http://aberamly.wordpress.com

http://ramlyotai.blogspot.com

http://awanggedeber.blogspot.com

bukan ape... baru minda kita kembang gitu dan ada muscle

tk

lily lotus said...

i know mirko akan menang :D
..congrates to him!

bestnya u dpt pindah milan!!
huhuhuuuu..shoppinggg sakannnn laa
..hehe..takpe2 klau i terngigau gi
sana kita jmpa ekk..bestnya dpt pindah randah tmpt org..takpelah u bkn kena pindah gi papua new guinea ke..haha

apepun amik jer peluang selagi ada..!

rasp said...

uish..nak berpindah ke Milan pulak..cam besh je..tapi iye lah sis, tau..bila pindah randah ni mmg letihkan..sabor lah yang..

rasp said...

lupa plak .... congrats to Mirko !

Mrs.Sheikh said...

tahniah izann..tahniahhh mirko..
takper ..tempat isteri disisi suami tauu...:)

Shahurin Hilma Abdul Rashid said...

lor..tahniah la izan
mirko menang!!
tp nk kne pindah milan la plak
alamat pas nih kalo malas nk masak
xdpt la ketuk pintu umah MIL lg.
hehehehe...
tahniah gak dpt keje baru
apa pon, berada di cc suami
lbh diberkati...
try cari keje kt milan plak k?

Shahurin Hilma Abdul Rashid said...

teringat akuaria kt klcc
xpnh g lg
sini tatau la kt ner yg terbesar
hehehe..maklumla
tak hbs round lg!

FaRiHa said...

huhu congrats mr mirko...izan redha ajer ko kan mmg sentiasa dari kecik pindah randah...so no hal punyer...len la aku nih ha...uwaaaaa bau kentut pon jauh gak dari mak aku..camana nak pantang nanti jauh dari laki jap uhuhuhu..

Izan said...

everybody: thanks to all of u yang mengucapkan tahniah... semoga kita semua berjaya dalam hidup masing2...

aRa said...

Amboi²...menang gak buah ati hang kan...i know dia akan menang nye...bab pic dia ambik malatop tau...Tahniah yek...Wah...milan...kota fashion tau...

@LiYaNNuaR said...

fistly.. tahniah... mmg payah bila nak pindah2 ni kan... takpa.. takpa... felan2 ok...

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month