aku terkilan

Kawan ketawa senang dicari, kawan menangis bukan senang nak cari. Tu la yang aku rasa skang ni. Bila kita nak mintak tolong kawan2 mula la banyak alasan dan juga banyak permintaan. Bukan selalu pun aku nak mintak tolong kan. Aku balik Msia pun setahun skali. Bukannya aku mintak tolong ari2. Sedih pun ada. Tp nak wat camana. Bersabar jer la ngan kerenah manusia...

p/s: manusia hanya pandai menggunakan peluang untuk mengambil kesempatan ke atas manusia yang lemah

posted under , |

22 critics say:

Kujie said...

alahai....sikap manusia ni berlawanan
ada baik ada buruk
apa nye yg nak diminta tu?

RiEz said...

aiyok...sapa buat ko sedih nih...meh aku dush dush dier...ish tak patot la...

eya said...

btl tu,kwn ms susah,bukan sng nk carik..

bspotgurl said...

Nape ni Izan? Alah, kalau kawan u tu taknak tolong, cari je kawan lain yang nak menolong,, hehe

Tny said...

Alaaa.. Izan.. biasalah life cycle.. tp kita diperlukan, mcm2 lah mulut manis.. tp time kita memerlukan dan-dan tu banyak bunyik.. yeah.. I memahami..

Take care dear..

fiza zasmi said...

yup, tol2..
skang ni kan kak, semua menda nk wat ne berpijak atas kaki sendiri.. nak harapkan owg.. susah.. =(
tp xpe... banyak ag care kan..

tipahvogue said...

normal la tu izan....aku dah jumpa ramai kawan utk bersenang lenang..tapi time susah, sumer angkat kaki cabot lari...sungguh memualkan!! selagi namanya manusia, selagi tu la kita akan berdepan dengan pangai2 manusia cenggini, percayalah!!

sabo bebanyak k!!!

Dee said...

betul tu izan..dlm sejuta maybe hanya 1 je yg betul2 kawan senang dan susah..sabar jelah..

sukahati said...

lahai beb...apekes?? Tapi entry ko neh mmg aku setuju...sebaik mana pun seorang kwn....bila nk mintak tolong...mmg liat...ada kadang tuh...janji dah nk tolong...tp bila smpi masa...ntah mana hilang

So aku belajar...kalau boleh...tapayah la nk mengharapkan orang ...kalo org dpt tolong pon...nnti mengungkit

Ms AiReEn MoHd said...

apsal weh...ko nak pg mane...meh aku bawak kan...aku tak der baby lagik...free and easy...alallaa sian ko ngan mirko...meh dtg umah aku mkn kopok lekor meh...alalalal cian...jgn naik teksi hisap darah tuh....naik aje lrt ..aku amik ko...huhuhuhuh sian ko ekk...

Me, Mrs Taj said...

kak izan, org mcm ni mmg bersepah..time kite nk mntk tlg semua sembunyik, tp bila derang nk kite tlg carik kite smpi lobang cacing! tak suka tak suka!

bnykkn bersabo je la sis..

aRa said...

Uit...pesal??? sape wat hang mcm itew??? adeh...jaatnye...i nak p kl gak ni tapi tak sure bila...minggu ni tak dpt...nak tgk AF final...agagagaga...nnt i call yek bila i nak turun...kakak i dok tnya ni bila i nak turun...Agagagaga

rasp said...

sabarlah sis, mmg ramai yg pe'el camni...

lily lotus said...

aduhai...ni yg tak syok dgr ni...sabar yer cik kak...ko baper lama kat malaysia ni

Ma'am_Chelsea said...

Sabar ek Izan...

Dugaan tu..

Tabahkn atimu...

Hana Kamaruddin said...

sabar byk2 ye izan..dugaan hidup..klu tak jd cmni kite pn tak kenal sape kwn sape lawan..
*nway salam perkenalan ;p

atty's said...

kadang gitu ler izan..time kita susah semua ilang..

takpe izan..ade hikmahnya tu..
sabar yer..takecare tau

Signorina Syima said...

mentang-mentang aku dok kampung.. tak de pon nak minta tolong aku...

pastu ko buat statement macam ni... ish...

senoritaviolet said...

rilek2..baru sampai Mesia sudah bikin hati panas!! sabar izan..biasela tuh manusia, hehehe.. Neway, Welkam home izannn... ape mcm? panas kan??? see.. i've told yaa!!!

||alis|| said...

biasa laa tuh izan..

jangan putus harap. try tanya pada yg lain2 :)

neezareef said...

sabar izan
stp yg belaku ada hikmah
tkpe hr nie diorg wat izan gitu
tgk la hari diorg
bkn nk bls membalas
tp Tuhan tu pasti tnjukkan jugak nnti

:: p R i n c E s S _ N :: said...

nepe sis...??

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month