my location


Lama tak jenguk blog korang sume. Hari2 kuar. Balik da malam penat, sakit kaki, sakit pale, panas weh.... balik umah terus tidur. Rindu lak kat blog korang dan blog diri sendiri. =)

Memandangkan aku ni bukan expert sgt ngan area KL ni asyik2 pi tempat yang sama je la. KLCC, Times Square, Pavilion. Naik muak pun ada. Mirko plak ari2 pi KLCC pun tak per.








Aku rasa aku da bertukar selera la. Semalam pi makan kat Tony's Roma, aku tak suka, cam tak sedap jer. Dolu2 aku suka sangat2 moist coklat cake kat Secret Resepi. Pagi td pi makan tak abis. Tengahari plak pi rasa donut kat JCO donut and coffee. Mmmm.... tak berapa nak gemar la plak. Tetiba rindu kat cornetto ngan cappuccino kat Italy. Hahahahahah

p/s: hari sgt panas. Mirko sungguh tak tahan panas dan terpaksa naik teksi jer nak kemana2. Teksi kat Msia plak cekik darah. Mentang2 dia tgk Mirko org luar selalu la aku kene hentam bayar mahal2. Skali aku bukak mulut kata aku ni org Msia baru tau. Tapi teksi tetap mahal. Jangan harap derang nak guna meter. Sakitnya hati aku. Naik teksi tak smpi 5 min kene byr sampai RM 25.

18 critics say:

Diarihatiku1976 said...

amboi.. round the world ya.. izan awat teksi mahal beno... ikut meter ler... lain kalai kalau they all tak nak ikut meter amik nombor teksi tu...

RiEz said...

wehh teksi sini mmg sialan...itu ko leh report tak gune meter tuh...ampess sungguh...

Tny said...

Gile ahh!!! Memang cekik darah lah..
Errmm.. next time u tnya je sesiap charge agak2 dr sini ke sna tu berapa.. bila dieorang dh kasik price, x leh lah nk tukar2 lagik..

Hikhik... baru balik Mesia beberapa hari, dh rindu ngn Italy! =p

~ujicham~ said...

slim je tengok

Dee said...

sian izan..kena cekik ngan lintah teksi..ko report je izan..kalo foreigner ni dorang cepat sket amik tindakan..don't forget to take down the taxi no yeah next time..

Me, Mrs Taj said...

akak canteq la..suka nengok! looks so flawless (pujian ikhlas hokey!)..

akak dtg msia time cuaca tgh panas! mmg panas la msia skang ni..klu husband akak tak tahan panas, kite org msia sendiri pun samala..

||alis|| said...

huhu.. sian kat ko izan.

5min 25hengget, mak oiii...tuh bukan takat cekik darah.. ko pi cekik driver teksi tuh sekali.

tak pon ko ckp: haa.. u cas mahal2.. saya nih orang tv tau, nak saya report sama itu 360 tv3 ker?

jeng jeng jeng!

sukahati said...

giler laa...naik teksi kene rm25....tuh mmg cekik darah....suh jer pakcik tuh guna meter...kalo ko naik dia tak tekan meter...ko ckp ko tanak naik...ckp ko org mesia

atty's said...

aai izan..kalo kty dkt2 situ leh jumpa izan..

skrg cocer mmg panas banget..takecare tau izan..

aRa said...

Izan...ambik pic teksi driver...buat complain...tepek kat dalam blog...tak pun complain kat ermmmm...bukan ade no tok complain ke??? Agagaga...

Wehhhhh...jeles tgk rambut hang dah panjang tul...jeles2...

:: p R i n c E s S _ N :: said...

mahalnyerr teksi...mlampaO...saba je laa sis...ptrajaya x jengah kerr..??

rasp said...

sis, mahal bebenor ooo sampai rm25 tu...mmg cekik darah aaaa...
tapi tu la kan nak buek camne, terpaksa gak aaaa...

u nie dah mmg kat area i tau...
napa tak terserempak ek!!!

lily lotus said...

ler sabar jer lah...mahal betul taxi tu charge ko...pasnih suruh mirko pakai purdah lah...haha...wei apa ym ko...add aku miss_liely@yahoo.com...nak makan kat kedai nani tak...hehe

sWeEtdARLinG said...

oooh ko kena komplen tuu pasal teksi...

kan dah masuk lam 360... teksi ni cekik darah, patut kena komplen jer..

Ma'am_Chelsea said...

Ciannyer...

Klau driver teksi amik kesempatan, repot jer... Amik no plat dier....

Mrs.Sheikh said...

izan.. kalo amik cab dari pavilion..times square ke..mmg harga mati tu.. dorang mmg demand lebih2 la...

bukan org luar je ..org mesia pun dorang tekan..better naik monorail ...lrt... sesak la tp takut u tak tahan plak kan..

neezareef said...

hr tu nk komen n3 ni x dpt

br dpt komen hr nie

suke tgk gambo izan kt kl lawo jek..btl2 mcm pelancong

agaknye pakcik teksi tu pow izan sbb dia igt izan outsider..

Erin Rashid said...

izan, which part og kl awk duduk?
bile la kite nk berjumpa
khamis till ahad ni kite blk sitiawan
awk ada di sana kah?

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month