Hong Kong - Day 1 - 25 May

Lama aku menghilangkan diri... Sebenarnya aku telah terbang ke Hong Kong, kitorang bercuti selama 5 hari kat sini. Ni sume gara2 Msia terlalu panas dan Mirko da tak tahan lagi. Bab tu kitorang pilih Hong Kong. Suhu kat sini agak nyaman lebih kurang 24 darjah celcius. Tp yang tak bestnya skang ni msim ujan da.... Ari2 ujan. tensen pun ada

Lama aku tak update blog bab kat sini internet kene bayar. Taraf hidup kat Hong Kong sangat tinggi. Barang2 sume mahal. Even pakai Euro pun tetap terasa mahalnya. Sentuh pasal isu teksi. teksi kat sini amat berdisiplin. Sume teksi pakai meter. Takde midnight charge. Tak macam kat Msia, pemandu2 teksi kalau suh pi certain2 tempat kalau jammed ke jauh ker deran tanak pergi. Kat Hong Kong lak jauh ke dekat ke derang tetap akan bawak. Sangat bagus dan berdisiplin. Pemandu teksi patut amek contoh. (Ada ke pemandu teksi baca blog aku. Hahahahahah)

Layan gambo je la yek. Aku tak leh lelama pakai internet kat sini. =)












Gambar kat atas ni gambar tandas. Tandas derang sgt canggih sekali. Terasa sungguh kagum. Hahahahaha. Manakala pintu teksi plak dikawal oleh komputer dan akan dibuka dan ditutup dengan sendirinya.

posted under , , , |

18 critics say:

||alis|| said...

oh ke HK ke...

baru lepas baca blog sorang akak nih, baru balik HK gak. hihi..

best la pi HK sebab cuaca mesia panas..

kiter kat sini, panas ke ribut ke.. harung jer laa labu.. hiks!

eya said...

cmne lps ke ongkong lak ni..kate nk kenduri kat mesia..sempat lg jenjlan ye psl x thn pns..

asal ade duitkan izan,lps je g mn2..hehe..

lps ni kemane lak?

canggeh ye pintu teksi leh bukk n ttp sndri..teksi mesia sume pintu nk tercabot..silap2 naik teksi xde pintu..hahaha...lg canggeh.

Kujie said...

wahhh..tandas itu sangat glamer...heehhe


peminat bas ye.... ada byk image bas

:0


epi oliday

suhaila-ab said...

melancung best tp...tak takut ke jln2 musin skang? H1N1..heheheheh

RiEz said...

wah best2 canggih giler toilet tuh...

Diarihatiku1976 said...

amboi sampai ke HongKong berjalan yerkk... seronok tu...

cinderellatulin said...

salam sis..rasanya sis ni ex convent..n senior saya...erm..suka baca blog sis....ermm bestnya g jenjalan negara org..singgah2 la kt blog saya nti k.. :-) hepi holiday sis...n selamat pengantin baru in 6th june.. :-)

neezareef said...

terasa cam tgk filem hongkong..hehehe

aRa said...

Cis...patut la i call hp hang tak dpt je...rupanya dah melencong ke sana...agagagaga...Kes nak ngelak panas yek...kitaorg cni redah je panas...dah biasa walaupun selalu complain...Agagagaga

Lindah: Kamal: Nuha said...

wah bestnyer Izan pegi jalan-jalan..this time ke HK..syurga membeli-belah orang kata..entah yang 'syurga'pun tak tahu ah..hehehehehehe.
anyways, dah tukar url baru:

http://falindah.blogspot.com

Ms AiReEn MoHd said...

best giler ek...asik jalan jer....h1n1 tak der ke situ zan...tempat cha ya nun alip jer byk situ....new delhi biler nak pg zan...nak kirim minyak rambut padayapa satu...muakakakak enjoy babe...weh kang balik mesia beli 18 aircond...bukakjgn off...pehtu ko beli peti ais beso yg buleh masuk katil...ha tak der la mirko komplen lagik...konpem terus duk mesia...dah dah panjang mcm n3 dah komen aku...

tipahvogue said...

owh...patot la lama tak ngedet blog!! ingatkan balik perak...reropernye dia gi jenjalan!! huhuhu..beshnyeeeeeeee

aslina said...

haha...memang vogue la tandas sana...siap ada water pressure ngan temperature lagik...hahaha...

teksi pun bleh tahan gak canggeh...teksi sini pun dasat gak...mcm eya taip kat atas tu la...pintu nak tercabut pun ada...

tu kire ok la tuh...ada teksi seat goyang2...lagi la best...dapat pakej free body massage ala2 goyang2 secara percuma...kira skali ngan tambang...

:: p R i n c E s S _ N :: said...

kelass ok jamban nyerr...teruja2..kagum2..

Dee said...

wui..senyap2 dh smpi hk rupanyer..enjoy!!

rasp said...

uiks dah terlepas ke HK ek...
patut diam seribu bahsa :D
uish mmg kagum aaa tgk tandas tu...

atty's said...

canggihnya tandas depa izan..

Mrs.Sheikh said...

izan,
mirko tak tahan panas..
ko plak tahan sejuk kannnn :P

haa.. kalau pemandu teksi MALAYSIA
dah berubah tingkah lebih berhemat dan efisien itu ertinya pentadbiran negara dah tip top [ kang kalo kata nak kiamat, over plak kannn :D]..

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month