spring @ rome

Let see Rome during spring. Gambar ni diambil masa bulan April yang lepas. Banyak giller tourist. Kesimpulannya Rome sentiasa penuh ngan tourist. Ntah bila tak der tourist pun ntahla...

First Spot: Piazza Del Popolo

  • Tempat pelancongan paling popular di Rome,
  • Tak sah kalau datang Rome tp tak datang sini
  • Banyak konsert dan aktiviti2 sosial dibuat kat sini.
  • Jalan yang paling famous kat sini Via Del Corso. Penuh ngan kedai2 untuk shopping sepanjang2 jalan
  • Kalau nak jalan kat sini sila prepare, banyak kene jalan kaki. Jauh nak berjalan




Second Spot: Piazza Di Spagna

  • One of interesting place yang wajib datang sekiranya anda datang Rome
  • Jalan paling famous kat sini Via Dei Condotti sesuai untuk shopping barang2 berjenama. Kat sepanjang2 jalan ni hanya ada barang branded spt Gucci, Prada, Salvatore Ferragamo, Bvulgari dan banyak lg aku pun lupa da....
  • Artis2, menteri2, mak2 datin, VIP dr seluruh dunia selalu shopping kat sini
  • Tangga kat dalam gambar bawah ni dikenali sebagai Spanish Steps. Lagenda tempat ni: sesapa yang nak dpt pakwe sila melepak kat sini, then akan ada mamat yang akan ngorat korang (betul ke? aku pun tak pasti)
  • Bila musim cuti da tak nampak tangga lg dah... Penuh ngan tourist




p/s: untuk maklumat lanjut sila google sendiri =)

8 critics say:

:: p R i n c E s S _ N :: said...

rome...bdr unik..canteknyerrr sis..

RiEz said...

wah bestnyer... =)

eya said...

BESTNYE IZAN..

lily lotus said...

takyah google dah..penerangan ko dh cukup mantap..hehe

~ujicham~ said...

hai.. bila lah i nak dapat jenjalan kat rome nih...

Liyanaroxx said...

bestnya italy..teringin nak gi...neway,salam singgah sis!=D

rasp said...

bila laaa nak sampai sana *ihiks*
melaut je umat kat sana kan...

BeMiE said...

kalau lelaki lak lepak kat Spanish Steps tu ada pompuan ngurat gak ker.. heheh

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month