pekena buah berangan

Semasa cuti krismas ujung tahun lepas kitorang saja jalan2 bandar Rome untuk menambahkan lagi kesesakan orang ramai. Hahahaha...Selalunya bila musim raya mereka terdapat banyak Christmas Market. Aku nak pergi sebabnya nak pi beli coklat. Aku kan hantu coklat =)

Sebelum sampai ke destinasinya, kitorang lalu kawasan Fontana di Trevi ni. Orang mmg ramai. Aku pun sibuk gak la nak bergambar. Padahal selalu jer kitorang dtg sini. =)

Berjalan sejuk2 ni bila nampak orang jual buah berangan bakar ni tetiba terigin la plak. Makan buah berangan bakar ni panas2. Ahhh... dpt memanaskan badan =) Tp mahal la buah berangan ni. 5 Euro dapat 10 biji jer. Tak puas nak makan tau.

Setibanya kat market ni orang punya la ramai. Nak berjalan pun tak boleh. Last2 aku da tak leh nak tangkap gambar lg sebabnya terpaksa berhimpit2. Mirko siap pesan, kalau hilang jumpa kat kereta.

Pusing punya pusing nak cari coklat, tp tahun ni derang tak jual banyak coklat. Tak de banyak pilihan. Tak best tol. Last aku tak beli apa2 pun. Setakat beli donut derang yang gedabak ni. Klik gambar kat bawah ni nak tgk besar mana donut diorang.

posted under |

18 critics say:

JMR said...

nk choc sikit..bestnyer Ital..tingin nak g sana...

Dee said...

besarnya donut..leh buat topi..hahaha..

Ms AiReEn MoHd said...

giler lame aku tak jenggah sebab aku bg chance kat depat park name kat situ..sebabakalau aku start meniap...abisssssss ngee

Missing Cat said...

buah berangan kat msia ni sekali jual berbijik2 ok...sedap benar ke izan...??? aku tak suka la bau buah ni mase diaorg tgh bakar2 dlm bekas tu...

rasp said...

buah berangan mmg mahal lah sis...
kat m'sia pun mahal gak...
mmg ramai tul umat kat situ...
kalo i jadik u, terus balik dah hehehehe

:: p R i n c E s S _ N :: said...

N pnh skali je mkn buah berangan ni..sedap gaks...

lily lotus said...

jgn ko nangis plak klau lost. kang keta pun ko tak jumpa :P

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: Hehehe!!! Refresh my mind kat Rome jap... Iskkkk!!! Buah berangan yang sangat wangi... ::.

atty's said...

besar nya donat diaorg zan..kenyang ni kalo makan ..

Joyah Sempoi said...

mmg mahalpun...kat sini adkalanya murah tapi kena msk sendiri pastu yang tak best sekali..banyak busuk..frust jer kalau beli..so far takde jumpe lagi yang dah bakar cam kat pic tuh..

missgee said...

Ehh!!Terberangan plak nak makan
buah berangan :P

kakngah said...

mak ai...
bsr btl donat tu..
sebijik blh mkn 2 org..

Delimasari said...

ade juga buah berangan di sana hehehe...
lama x makan buah ni...

@xiM said...

saya sangat suka buah berangan!!

.: mama cute :. said...

aiyaa..bapak segala donut lah..hahaha

sWeEtDaRLinG said...

aku minat tul buah berangan ni.. lama tak gi cina town...

sWeEtDaRLinG said...

aku minat tul buah berangan ni.. lama tak gi cina town...

Erin Rashid said...

mahal nyer buah berangan!
RM25 leh dpt 10 bijik je

aku tatau la kt msia leh dpt bnyk mana
sbb aku pon tak mkn buah ni
heehehhehe

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month