it's snowing

Hari ini dalam sejarah. Setelah hampir 20 tahun salji tak turun di Rome, hari ini 12 Februari pepagi buta salji turun dengan lebat sekali. Aku baru nak keluar dari rumah terpaksa ponteng kerja atas alasan salji tebal. Salji tebal ni telah menyekat seluruh jalan raya di Rome. Kereta yang tidak mempunyai rantai tidak dibenarkan keluar untuk mengelakkan bahaya. Jom tgk gambar sekitar rumah kitorang. Sangat cantik dan putih gebu. It's still snowing out there.... =)

Snow baru turun time ni.



Pokok bunga tulip aku abis tenggelam ngan snow. Harap2 dia naik bunga elok2 tahun ni. Bunga tulip tahan dengan salji.

Salji semakin lebat

Da tak nampak rumput lagi da..



Pokok lemon da ditutupi ais. Pasni kene buang semua ais tu kalau tak mati pokok ni. Pokok ni tak tahan kene ais

Pokok serai aku yang dah tak tahan ngan sejuk. Kene plak salji, harap2 pokok serai aku kuatkan semangat untuk hidup =)

Sayur2 salad aku mmg konfirm lecur la weh...








Pandangan dari rumah my parents in law.

Anjing my parents in law aku ni pun jakun gak tgk salji. Heheheheh

Kebun my father in law yang ditutupi salji





Tebalkan salji. Sejuk giller kat luar tu...





Banyak lagi gambar tp da tak larat nak upload. =)

posted under , |

12 critics say:

:: p R i n c E s S _ N :: said...

sis....pic nmpk black & white jekk..tebal sungguh salji....beshnyerr...

Kancilbiru said...

waaa bestnya salji....chaiyok2 serai..hehe

.: mama cute :. said...

sungguh bes nengok salji..kuikuikui.. musti teruja amek gambo..kekeke

Cath J said...

serius??? lebih 20tahun tak de salji.... wahhhhh... mcm tu ... I ucap tahniah lah... ^_^

beautiful!!!

Ms AiReEn MoHd said...

izan ko tau tak aku ni sonok tgk gambo ko ni....padahal bukan nyer aku ade situ pun...mau kalau aku kat tempat ko abis salji tu aku wat snowman berpuluh aku buat..ngeee aku sgt jakun..bukan aje hanjen in law ko tu...aku main salji dlm peti ais ni...rase kat ujung jari jer sejuk nyer..wakakakkakaa

SJB said...

Salji kat Rome?. saya pun tidak tahu yang Rome ada salji. Wah...memang best lah kan hehehe. Anyway, Have fun main salji k.

Note: Nice pictures.

sWeEtDaRLinG said...

waaaaaaaaaaaaah syok giler....! orang jakun cam aku ni, memang ler rasa syiok, tp korang kat sana tentu rasa beban kan, nak kuar pun tak boleh

Mrs.Sheikh said...

mmg sejarah la kan baru salji trn..
cantik la gamabr2 tu izan.. salji memutih.. bile la kite nak pegang salji ni... :D

izan.. amik gambar tu nak buat wallpaper boleh ke?? thanks.

RiEz said...

wah ko kene selamatkan pokok serai itew...

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: Huwaaaaaaaaaaa!!! Best!!! Best!!! Rindu nak main snow nieh... Iskkkk!!! Tunggguuuuuuuuuuuu!!! ::.

Delimasari said...

wowwwww = mmg tebal saljinya

Merah Baldu said...

cantik..putih bersih

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month