mio marito

As all of you know my husband @ mio marito is a freelance fotographer. Dia ni amat mementingkan kualiti dalam setiap gambar2nya. Oleh itu dia telah mengambil keputusan untuk menukar kameranya untuk mendapatkan kualiti yg lebih sepertimana yg dia nak dlm setiap gambar2nya.
Dia br je beli kamera ni minggu lepas. Selepas semua accessories kamera ni da lengkap (tggu alat2 ni sampai dr London dan juga Milan) tggu apa lg.... Try terus la.. Tp try kat depan umah je dulu. Large Format Camera ni bkn senang nk digunakan. Byk teknik2 yg perlu diketahui dan digunakan sebelum menangkap satu gambar. Tp tu la. Kamera ni da jarang digunakan. Kamera zaman dolu kala. Mana ada org nk pakai lg kan. Hanya professional fotografer atau art fotografer je yg byk guna. Antara art fotografer yg terkenal dan terkaya menggunakan large format camera ni ialah Andreas Gursky. Fotografer dr German. Tu fotografer idola laki aku tu. Cuba la korang tgk kat internet gambar2 fotografer german tu. Mmg agak luar biasa gambar2 yg dia amek.Tp terpulang pada citarasa masing2. Ada yg suka ada yg tak suka maybe. Tepuk dada tanya selera...

posted under , , , |

3 critics say:

aRa said...

Camera 2 dah jarang org pakai tau...tgk ANTM kan...jarang dah pakai...cik kak p la blajar ngan laki cik kak 2...leh jadi photographer gak...laki bini...kan best...

klo farah kawin nnt bgs soh mr. mirko jadi photographer wedding farah...agagagaga...mahal la kena bayar...tapi bg diskaun la...kawan lama...agagagaga

Izan said...

to farah - ANTM tu apa yek? cam tak tau jer.. huhuhuhu. Dok tgh blaja la ni dr en mirko kita. tp i kan da kata i ni anak murid yg bijak. Hahahaha.

axim said...

ANTM tuh american next top model akak..

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month