musim panas...summer...estate...

Estate... (Sebutannya mcm korang sebut bahasa baku) bermakna musim panas...

21 June. Maka tibalah musim panas... Aduh... Panas sungguh arini. aku smpi sakit kepala. Suhu arini di Rome 33 darjah celcius. Esok akan menjangkau 35 darjah celcius dan mengikut ramalan cuaca yg aku tgk td suhu akan terus meningkat hingga 40 darjah celcius. Oh tidak!!!

So untuk menghilangkan sakit kepala ku ini, aku pun tempek la plaster ni kat dahi sepertimana gambar di bawah. Gambar aku, aku tanak letak, nnt mesti korang gelak. Hahahaha. Walaupun produk ni kata untuk kanak2 tp aku belasah aje bb dia kata boleh digunakan untuk mengurangkan panas badan dan migrain. So, mmg sesuai la tu untuk sakit kepala. Boleh digunakan hingga 8 jam sahaja. Klu korang nk tau plaster ini tak dpt dijumpai di sini. Aku beli masa aku blk msia aritu. So, klu sesapa nk dtg sini leh la aku pesan brg2 yg tak leh diperolehi di sini. =)



Oklah aku mls nk citer panjang2 lg. Nk pi tdo tak tahan sakit pale ni. Gud nite.. Buona notte

posted under , , |

8 critics say:

FaRiHa said...

muahahah kak tipah beli kat msia upe nyer itu kool fever...wah sangat bagus...hahah buona notte = selamat malam ek?hahaha tu la suhu summer dah cecah 40 darjah celcius tuh memang panas...bukan summer dah mcm desert pulak...eh summer bukan kah masa untuk berjemur..aper tuh sunbathing kan!!

fauzi said...

oitt..mmg panas tuh! i pon terasa panas skrg nih. dh ler xdak aircond. umah pasang kipas smpai 2. hhehhe. tp so far plg tggi pnh cecah 29 deg. itupon mlm. siang plg tggi pnh cecah 30 deg. huhuhu mmg panas!! kesian kt camimi la..syik merengek je panas. aduihh!

sukahati said...

wooo...dah mula blogging :D

Izan said...

to rieha - ko nk suh aku bejemur? tak yah berjemur pun dan sakit pale. klu berjemur mau pitam aku. minah2 kat sini yela derang bejemur bb derang suka kulit gelap ni. aku da tak payah berjemur lg. da sememangnya asli gelap. hahahah

to erin - tu la kat sini pun xder aircond pakai kipas je bb my husband tak tahan ngan aircond. sian shamimie. org dewasa pun tak tahan panas tambah plak baby

Izan said...

to som - eh! blh ke aku guna name glamer ko nih? da tu sume org tulis blog aku pun mana leh ketinggalan.

aRa said...

tapi panas nye idak la lama mcm Msia kan...agagagaga...Msia sentiasa la panas...farah suka tmpt sejuk...best peluk org... agagagaga

Izan said...

to farah - musim panas kat sini bermula dr 21 june - 21 sept. 3 bulan sahaja musim panas. tp panas dia mmg tahap melampau. lebih panas dr msia. klu farah nk dtg sini kene dtg musim sejuk.
p/s: nk peluk sapa tu?

FaRiHa said...

wah2 ye ker....aku ngk kan musim panas ni berterabur mat salleh kat tepui laut...hahaha aku namau arrr puteri lilin nih jangankan italy kat cherating tu pon aku ase dah gelap berjemur...tapi best sebab aku mandi kolam 4 kaki...hahaha yg nampak kepala aku jer...

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month