parrucchiere

Parrucchiere? Apa tu? Parrucchiere bermaksud tukang gunting rambut dlm bahasa italy. Alkisahnya semalam aku gi la kat parrucchiere bab nk gunting rambut. Siap bawak gambar lg tunjuk kat parrucchiere tu fashion camana aku nk gunting. Bkn apa parrucchiere kat sini tak leh percaya sgt. Diorang suka gunting rambut org sampai pendek. Adik aku pun pernah terkena dulu. Nasib baik la rambut dia agak panjang, so tak le nmpk pendek sgt...


Ni la gambar yg aku bwk tunjuk kat parrucchiere tu. Konon2 nk wat fashion cam tu la kan. Klu korang nk tau parrucchiere kat sini tak ler bertauliah sgt. Bkn aku sorang je yg cerewet or sesuka ati je nk kata diorang ni tak bertauliah. Mmg kenyataan pun... Adik suami aku merangkap adik ipar aku Noemi da hampir 10 tahun tak gi gunting rambut kat parrucchiere. Dia lebih suka gunting rambut dia sendiri di rumah. Rambut laki aku ngan rambut boyfriend dia pun dia yg guntingkan. Kesimpulannya laki aku ngan boyfriend noemi pun tak gi parrucchiere untuk gunting rambut...

Save money what? So sudahnya aku semlm gi gunting rambut tp tak nampak apa2 perubahan pun. Aku tanya la kat parrucchiere tu asal tak sama pun cam yg aku nk. Dia jawab klu nk cam tu dia kene gunting pendek lg. Kan aku da kata parrucchiere kat sini suka gunting rambut org sampai pendek. Padahal diorang yg tak reti nk potong. Aku jawab balik klu pendek lg aku tak nak. Sudahnya abis 20euro aku gi gunting rambut tp tak nmpak any perubahan pun. Huhuhuhuhuhu...

Moral of the story, jgn la dtg italy untuk gunting rambut.... =)

posted under |

6 critics say:

FaRiHa said...

shian kak tipah nyer rambut...nasib la kak tipah tak suh si parrucchiere tuh potong lagi...

PHATABULOUS! said...

wah melampau datang itali semata2 nak gunting rambut. ko tak tanya ker, korang ni ada cert ke tak?? ish.. malaysia lagi baguih rupenyer...

fauzi said...

yeker? so far aku baru sekali pnh cut kt cni. cuci + cut = 12 euro. hehhe. fashion? so far masa tuh fashion potong layer pendek paras tengkuk. ok la..aku puas hti gak la...hehhehhe - shahurin hilma -

Izan said...

to rieha - terlekat pulak nama glamer kak tipah ni. huhhuhu...

to syima - betul kata ko tu syima, kat msia derang lg pandai gunting rambut.

to erin - murah yek gunting rambut kat german. 20euro tu paling murah la kat sini. certain2 tempat blh smpi 40euro tau.

aRa said...

eh cik kak...bukan kah italy salah 1 syurga fashion dunia??? klo nak p tempat org reti potong kena bayar euro beratus kot...agagaga...Kat Kuantan pun same...diaorg tak reti sgt nak potong bab 2 rambut farah pjg now...tapi nak potong pendek ckit...soon...agagaga

P/S=NAK BALIK LABUAN POTONG RAMBUT...agagaga

Izan said...

to farah - betul kata farah tu. klu nk potong rambut kat parrucchiere yg professional mmg la kene byr beratus. tak mampu la i..memandangkan skang ni musim panas tu yg nk potong rambut pendek gak tu...

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month