me and italy

ciao tutti... (hello everybody...)

Sedar tak sedar da dekat 3thn aku kat italy ni. bulan september ni genap 3 thn. Pejam celik pejam celik dah 3 thn da. Cepat sunguh masa berlalu...

Selama 3 thn kat sini jugak mcm2 perubahan berlaku dalam hidup aku. Dan bermacam2 pengalaman jugak aku perolehi sejak tinggal di negara org... Namun begitu perubahan yg paling besar dlm hidup aku setelah berkahwin dengan org Italy...

Ramai yg tanya, mesti best kan dok kat Italy... Best ke? Jawapannya mmg la best tp lg best klu dok kat negara sendiri. Hehehe.. Tp skang ni aku tak la terasa sgt asing di negara org bab parents aku pun ada kat sini tp tak lama lg diorang da nk balik msia. Hmmm....

Ptg td aku gi umah parents aku. Gi lunch kat sana.. Then sesambil tu mintak resepi. Bkn apa kekadang tu kat umah tak tau nk masak apa. Tu yg kekadang mintak resepi kat kengkawan tu. Nasib baik la ada kawan2 yg rajin masak dan pandai memasak.

So, kalau ada sesapa yg baik ati dan sudi memberi dan berkongsi resepi amatlah dialu2kan. ( yg penting resepi itu hendaklah senang dan tak perlukan byk masa) =)

Meybe for the next post i will tell you all more about italy and italian.

posted under , |

6 critics say:

PHATABULOUS! said...

nanti upload gambar org sana yg hensem2 tau?

FaRiHa said...

aper kes minah atas nih???muahahah 3thn jap kan aku ingat masa start chat ym ngan ko aku kat opis masa tuh...udahnyer lakimu italiano kan...huhuh brava!!!

fauzi said...

http://www.resipidiana.blogspot.com/
blog masakan mudah2..ehhehe - shahurin hilma -

Izan said...

to rieha and syima - weh, nnt aku upload la gambar mamat2 italy untuk korang cuci mata. ok? hahahaha.

to erin - thanks!!! mmg kene cuba ni. resultnya kita tunggu dan lihat

aRa said...

2 dia...resepi yek yg di minta...agagagaga...rasanya farah bukak blog resepi bgs kan... agagagagga...

Izan said...

to farah - klu farah bukak blog resepi mmg sgt2 bgs bab ari2 farah masak yg best2. huhuhuhu. bila la nk dpt rasa masakan cik farah kita ni...

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month