i'm back

yuhuu... kengkawan semua...
i'm back... but i'm back to Italy, bukan back to KL from Sitiawan....

We are in Italy now... =)


Panjang ceritanya ni... Bab tu la lama menyepi. Tp pendekkan cerita pas kenduri kat Sitiawan aritu Mirko tak berapa sihat bab panas yang terlampau dan tak berapa biasa ngan makanan2 melayu yang pedas2.

Malam kenduri tu sungguh tragis. Mirko da tak tahan lg ngan cuaca kat Msia. Da ler masa kenduri tu dia berpeluh2 berbaju melayu bersamping tengkolok segala. Tambah lak malam tu dia kene serangan cirit birit yang melampau. Kesian kat dia hampir 10 kali kuar masuk toilet. Mmg tak tidur la kami. Pagi tu lak aku plak kene serangan cirit-birit.

Kitorang balik ke KL ari Ahad selepas kenduri. Namun begitu keadaan Mirko masih lagi tak berapa nak baik. Keadaan makin teruk. Last2 kitorang amek keputusan untuk balik ke Italy sebabnya takut keadaan makin melarat. Bukan apa Mirko ada masalah buah pinggang. Sakit perut dia semakin melarat dan takut akan memudaratkan kesihatan dia.

Oleh yang demikian ari Isnin tu terus kitorang pergi beli tiket untuk balik secepat mungkin. Tiket paling cepat yang kitorang dapat ialah pada ari Khamis 11 June lepas. Kitorang naik Thai Airways. Flight kitorang transit di Bangkok selama 3 jam dan kemudian sambung perjalanan ke Rome selama 10 jam 40 minit.

Aku lak sampai2 Italy jer terus demam. Tu la yang membuatkan aku tak update blog. Ni pun bukan sihat sgt. Esok pagi2 baru nak pi jumpa doktor. Malas la nak pi jumpa doktor sebenarnya. Tp makin lama makin melarat gak demam aku ni.

Sorry la kengkawan sume aku tak inform pun kat korang yang aku nak balik. Kitorang balik mengejut. Hanya org tertentu saja yang tau aku balik Italy ni. Balik mengejut so banyak benda yang nak kene uruskan. Hal kat pejabat agama pun tak settle lagi. Mengikut sumber2 yang aku perolehi tak lama lagi Msia tak akan benarkan rakyat msia kawen ngan org asing. Betul ke tak aku pun tak tau. =)

p/s: gambar kawen nnt la aku update yer. nak pi tdo da ni esok pagi2 nak pi jumpa doktor.

posted under , , |

21 critics say:

♥**TeE**♥ said...

Owh Izan..tak sihat..ulos berdua..ciannyer.... and uols nampak santek berbaju serba putih...nanti bleh lah tgk gambar kawin lagi yeak..mesti cantik bangat2..Owh yea ker pasal kawin warga asing tuh harap2 khabar angin jerla..anyaway cepat sembuh key...

RiEz said...

huhu...takper la elok gak ko lik sana..cuaca kat sini sangat tak baik ok...anyway sangat best dan cantik baju pengantin ko... =)

neezareef said...

x sabo nk tgk gambo2 izan besanding

tipahvogue said...

alerhai...x dpt gak jumpa dgn ko eh?! isk!! neway, take care urself ya! get well soon!!!

aRa said...

Akhirnya...Ya Ampun...dah berapa hari i tahan mulut and jari tau...Sib baik dpt tahan...Agagagaga...Lega rasanya hang dah corita...klo idak...i corita kat blog i yg hang dah bolos ke Italy...agagagaga...

Mirko mcm now??? Dah ok???Anyway...Get well soon signora...Dah merindu hang la...agagagaga...

rasp said...

ooooo dah sampai sana rupanya :D
kesian kat uols nie..mcm2 kejadian..
neway hope both of u recover cepat..
u guys look great in white tu!

sWeEtdARLinG said...

huhuhu... semoga korang cepat sembuh yerk....

sukahati said...

lahai....dah balik sana nyah?
tak sempat jumpe...hukhuk
tapi takper la.....kesihatan lebih penting :D

Dee said...

sian kt mirko x tahan..glad dgr izan dh smpi sana dgn selamat..nti post gambar sanding ek..x de plak dee dgr m'sian xleh kawin foreigner..ni ckp2 mulut je kot..

atty's said...

izan..dah sehat ke lom..get well soon..

Diarihatiku1976 said...

alamak.. nape balik awal ni.. dulu kata 3 bulan nak duk malaysia... aduhai... tapi takpelah.. kesihatan lagi penting kan... so jaga diri ekk...

:: p R i n c E s S _ N :: said...

lorr...da smpai italy da rpenyerr...

x saba nk tgk gmba kawen...

Maswani said...

Izan, semoga cepat sembuh semuanya..
take care..

Joyah Sempoi said...

siannyyyerrrr izan and hubby...nak buat camne, mmg dah tak biaser..ada hikmah setiap yg berlaku...next time bleh balik msia lagi,takpe2...

bykkan berehat..lately mcam2 penyakit menular termasuklah kat sini...apepun, take care..

Mrs.Sheikh said...

alahai ..kesianya korang ..takpe jgn lupe makan ubat ok..

mmg cuaca makin panas.. el nino ke ape ke makin hampir...

erkk...kalo mesia tak bagi kawin org asing..aku nak kawin camana ni dgn turkishh?? :P adeiii!! kejam aa..

Ambia Aziz-Suhaimi said...

hi izan...
wahh..dah sampai italy ek...takpalah..yg penting dah selamat semua....

jgn lupa upload picts okk....

cheers n tc..

Nana....the only me. said...

congrats dear..
get well soon, bleh update blog cpt2.
hehehe

Missing Cat said...

alahai izan...kesiannyer korang laki bini...tp, aku agak kecewa k sbb kali ni tak berkesempatan nak jmpa korang...takpela, ade rezeki nnt aku jenguk ko kat rome ek...

anyway, cantikla baju kawin korang...simple jek, takdela kilat barat sesak semcm kan...jgn luper upload gmbr2 mase kenduri ek...tak sbr nak tgk...hehehe

Missing Cat said...

eh, btl ker lepas ni rakyat msia dah tak blh kawin dgn warga asing...??? hbs tu, mcm mane impian aku nak kawin dgn lelaki berbangsa british nnt...??? hehehehe

Erin Rashid said...

lor izan
dah blk ker...?
kite masih belum berjumpa lagi ni!
awk akn blk kt sini lagi atau tak?

lily lotus said...

lahai siannya mirko...smpi balik sana terus...tak smpt nak bawa ko gi restoran nani...insyaAllah bila balik ke sini lagi kay...take care!

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month