lima hari

Alkisahnya semalam tengahari pas lunch aku pun pergi la jumpa doktor bab tak berapa sihat pas balik dr Msia. Selsema dan batuk2. Malam mmg tak leh nak tdo bab batuk teruk. Harus la kan gi jumpa doktor. Yela kan skang ni tgh kecoh pasal selsema H1N1. Huhuhuhuhuhu.

Kat sini setiap keluarga ada doktor mereka sendiri. Oleh yang demikian setiap kali kitorang sekeluarga sakit, mmg akan pi jumpa doktor yang sama. Mula2 kitorang masuk bilik doktor tu, dia ingt Mirko yang sakit. Yela tiap kali pi jumpa doktor selalunya Mirko yang ada masalah. =)

Selepas doktor cek segalanya, aku disahkan
bronkitis. Bronkitis adalah radang saluran paru2 disebabkan oleh kahak yang banyak. Eeeuuuww.... =) Oleh yang demikian 5 hari aku kene makan antibiotik. Lepas 5 hari kene pi jumpa doktor balik. Doktor kata bronkitis ni agak merbahaya kalau tak dirawat ngan betul.

Sebenarnya pada hari kitorang smpi ke Italy dari Msia, pagi tu aku ingin lelapkan mata sekejap atas sofa. Disebabkan
rumah kitorang da tinggalkan lebih sebulan, sofa tu penuh la ngan habuk. Elok jer aku baring atas sofa terus bersin2. Tambah lak aku mmg alergic ngan habuk. Dr dulu lg kalau aku menyapu sampah, smpi ke petang aku bersin tak tahan ngan habuk.


gambar ni masa kat airport Hong Kong. Yela tgh kecoh pasal selesema H1N1. Harus la ambil langkah berjaga2. =)

posted under , |

8 critics say:

RiEz said...

hehehe takper janji jaga kesihatan ko eh =)

neezareef said...

aiseh..spi dpt bronkitis sudah....kena bejaga2 kan skang musim h1n1 tu..risau jugak kt masia pn betambah2 yg dpt penyakit

e_ja said...

semoga cepat sembuh dan boleh aktif memblogging mcm biasa..:D

lily lotus said...

comel laa wei pic last ko tu...huehuehue

sukahati said...

hoho....aku pun penah kene bronkitis....smpi ssh nk napas

Dee said...

tulah dee pun nk gi travel ngan anak2 ni takut gak psl H1N1 ni..harap izan cpt sembuh..

rasp said...

uish bahya tu bronkitis...hope u'll recover cepat lah sis..sian tgk u...

:: p R i n c E s S _ N :: said...

lorr sis..kne bronkitis ke...xpe2..mkn ubat btl2 k...get well soon...

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month