fly to malaysia

Kepada sesiapa yang selalu masuk blog ni mesti perasan yang aku semakin kurang update blog. Bukan sebab tak de idea atau tak de cerita. Banyak jer cerita yang aku nak cerita kat korang cume tak de masa nak on komputer la skang ni.

Aku da start sibuk ... Sibuk wat apa? Bukan sibuk bekerja. Aku da berhenti kerja. =) Aku dok sibuk packing barang. Nak balik Msia... Da lama da aku beli tiket ni. Dr bulan lepas lg. Tp tak bgtau kat korang, saja nak wat surprise. Tak sabarnyer nak balik. Kali ni kitorang akan stay lama skit kat Msia. Tahun lepas kitorang balik seminggu jer. Tak sempat nak bermanja2 ngan kengkawan sume. =)


Kitorang plan nak stay 6 bulan dan ingt nak sewa umah. Ada sesiapa yang boleh bg maklumat pasal nak sewa rumah kat kitorang? Kalau boleh area KL berdekatan ngan pengangkutan awam bab kitorang tak de kete. =) Rumah kecik pun tak kisah bab bukan nak dok lama2 pun kan. Kalau kitorang tukar plan nak dok lama2 kita cr la umah lain plak.



Kali ni kitorang balik naik Msia Airlines. Sebelum ni kitorang balik naik China Airlines. Malaysia Airlines mahai nak mampus. Ni sebab derang wat promotion la aku leh balik naik Msia Airlines. Kalau tak jgn harap la nak naik Msia Airlines. Org italy selalu kata Msia Airlines mahal. Aku pun tak tau apesal mahal sgt tiket dia compare to another airlines. Masa aku keje kat travel agency dulu tax Malaysia Airlines Euro 400 sedangkan tax Airline yang lain hanya Euro 180 saja. Cekik darah arr derang ni.

Penat da aku bebel ni. Sila tgk tiket kat bawah aku balik bila.



p/s: Erin , Iza sila bgtau korang punyer flight bila plak?

posted under , |

50 critics say:

aRa said...

Yahuuuu...nak balik yea...nak dok lama yea...best²...sonok²...leh p rumah u nnt and masak kan kitaorg spaghetti...agagaga

aRa said...

lupa tiramisu jugak...agagaga...

e_ja said...

selamat berangkat ke tanah air..mesti x sabar kan nk blk msia?..msia tetap dihati..ye x?..hehehe..

sukahati said...

uihh...balik sini kontek2 yerk...ader bgtau tobek arituh...mungkin bleh jumpa sekali

beb...nk cr umah sewa....bukak mudah.com jer :p

Gieyana said...

Selamat pulang ke kg halaman..walaaa..bestnyer...brapa jama naik flight tue?

RiEz said...

huhu...5 may kalo 4 may aku cuti...heheh orang datang risik 3 may..anyway aku nak suh ko try survey area ampang taman dagang,takpun wangsa maju ke,setiawangsa...area pandan jaya pun ader,pandan indah,cempaka @ cahaya...tu dekat ngan star lrt sewa dari range 550 - 800 umahnyer flat ader apartment pun ada...huhu

Diarihatiku1976 said...

wah bestnya.. tak sbar nak jumpa.. insyaalah saya akan tolong war-warkan kalau ada umah yg sesuai utk disewa. sure fully furniture ekk

Diarihatiku1976 said...

wah bestnya.. tak sbar nak jumpa.. insyaalah saya akan tolong war-warkan kalau ada umah yg sesuai utk disewa. sure fully furniture ekk

masviona said...

balik mesia nnti calling² lah saya...hiksss...dtg umah nnti saya masak spageth mesia kat u ahaksss....umah ai kat bangi...meh2...nak amik no contact pun boleh...hahahaha

||alis|| said...

best nyer nak balik.. stay 6 bulan plak tuh... kalu terasa2 nak lalu melaka, hint2 laa kiter disini ya~ wink ^-*..

Ms AiReEn MoHd said...

NAK BALIK DA KER...LEH WAT GATHERING NGAN BLOGGERS LAIN NEH...KO NAK STAY MANE LA PLAK NEH....LAME TUH KO LEPAK...BAGUSSSSSSS. HAPDET BLOG WEHHHH..LAGIKBAPE HARI JER NAK BALIK TUH...

LiLa said...

welcome back home!

xoxo

~ujicham~ said...

wah wah.. ini dah macam rombongan mak cik kiah nak balik kg nih.

eya said...

da nk lek mesia ye..

np benti keje lak izan? ke sementara je?

Missing Cat said...

cari rmh ek...??? ampang ok tak...??? tp mahal sktla...aku rase area cheras ok kot...knp nak ddk kl babe...??? mak ayah ko kat kl ker skrg...???

aslina said...

wawww...6 bulan stay sini eh? boleh melawat sampai lebam...wahaha!!!!

5 mei dah balik penang maaa...meh2 pi jalan2 penang...keh3x!!

~Iza~ said...

Aku balik 9hb mei insyaallah touch down 10hb mei ni..

promotion dari rome jer ker?
dari istambul tak de ker..hu,hu..

Aku kena dalam 700euro++ sorang..cekik darah tau company ni..aku agree, tax dia melampau mahal..pastu nak kira dalam euro jer..bankrupt tau..

nak dok lama2?..leh dok umah aku..tapi umah aku kat klang la..he,he..sayang rumah dah siap, tapi tak de org nak duduk..tapi dekat ngan station bus klang..klang sentral..he,he..

~ Lady ell ~ said...

malaysia airlines mmg melampau..kat italy takde airasia ke..?

izan,selamat berangkat pulang ke malaysia ya..

Lindah: Kamal: Nuha said...

Salam Izan,

Wah bestnyer dah nak balik Msia..spendlah masa betul2 kat Malaysia..makan angin kat mana2 pulau kat Msia..saya suggest pegi Pulau Sipadan or Pulau Pangkor, mesti seronok...ah! jangan lupa makan tradisional Msia..so nanti bila balik Itali tak teringat dah..apapun enjoys every single day kat Msia yer... :D

Me, Mrs Taj said...

yeay dh nk blk msia rupa2nya..semoga semua selamat la ye..dh blk msia nnt jgn lupe update tau sis! take care..

Dee said...

wah..wah..wah..seronoknyer...boleh kirim fm satu!! kehkehkeh...welcome back izan!!

rasp said...

ooooooo nak balik sini ek sis..
u leh try out this site
http://www.iproperty.com.my
reliable gak tat website...

senoritaviolet said...

izan, MAS mmg mahal nak mampuss!! Aku dulu balek gune qatar airways sbb MAS mahal gile. Student discounts pon mmg takleh blah..tp worth beli klu ade promotion, klu tak jgn harap. Anyway, selamat pulang ke malaysia. Mesti rindu giler kan nak balek mesia... aku plak cam excited. eheheh..

shima said...

wah...mesti hati berbunga2 kembang setaman ni...kan....
anyway..smoga selamat tiba nanti.

kujie said...

wahh, dah nak blk bercuti

seronok kan...


dpt makan durian..hehehe

tipahvogue said...

wohohoho...balik sini nanti, kita deting ye noks!! :D

:: p R i n c E s S _ N :: said...

yeayyy...nti ley laa kte jmpe sis.....ekk..ekk..ekk...huhuhuuh

Izan said...

FARAH -
nak masak spaghtetti senang jer. nnt hang kene masak gak untuk izan.hang kan pandai masak. western foos gitu. =)

EJA -
betul tu. tak sabo rasanya nak MAKAN!!! hahahahahaha

SOM -
balik kali ni harusla jumpa sume org. kontek sume ye biar cukup korum.. =)

GIEYANA -
thanks... flight dr rome ke KL 11 jam lebih kurang.

Izan said...

FARIHA -
boleh tahan gak harga sewa kat situ. pape aku cari ko. hahahahah.

KAK INA -
thank u very much. mmg nak yang fully furnish kalau tak jenuh plak nak membeli barang2 rumah. =)

MASVIONA -
insyaallah... no hal punya

ALIS -
lama tak gi melaka. tgk la kalau plan gi melaka leh la jalan2 cari makan... =)

Izan said...

HAKUE ERYN -
aku balik lepak kat KL la bab family aku kat sana

LILA -
thanks dear...

UJICHAM -
tu la pasal. sume org pun nak balik. jom balik kg beramai2 =)

EYA -
kat sini mana leh cuti lama2. so benti keje je la. balik nnt cari lain. kalu ada rezeki dpt la keje.

Izan said...

MISSING CAT -
mahal tu berapa? kalau bawah seribu tu leh tahan lg. kalau lebih seribu tak mau arrr...
family aku skang kat KL 3 thn . then baru balik sitiawan

ASLINA -
penang mmg ada dlm rancangan cuti2 msia kitorang. =)

IZA -
promotion tu dr seluruh negara la weh. kene beli secara online. tp promotion da abis la. aku beli bulan lepas. kalau tak de promotion mau smpi seribu euro sorang. tercekik aku dgr

LADYELL -
airasia tak sampai la kat italy. jauh sangat. smpi london jer =)

Izan said...

LINDAH -
thanks lindah. pulau pangkor saya selalu sgt da pi. nak pi pulau yang tak pernah pi lagi nak bawak Mirko. =)

MRS TAJ -
insyaallah update punya. don't worry...

DEE -
thanks dear =)

RASP -
thanks sis. nnt i cek website tu...

Izan said...

HUD -
mula2 aku pun plan nak balik ngan Qatar. Then MAS wat promotion tu yang kitorang rembat tu. takyah trasit2

SHIMA -
mmg berbunga2 la nak balik ni... =)

KAK JIE -
da masuk musim durian ke? harusla kan saya makan durian... =)

TIPAHVOGUE -
leh jer nak dating...

PRINCESS N -
no hal punya... =)

siti818 said...

izan, bercuti sakan nampak.. masa tu dah nak masuk musim buah.. so bleh makan byk2 buah la kat mesia nanti..

suka tak..?

sWeEtdARLinG said...

selamat pulang... dah pulang jangan lupa order baju kat aku,... kekekeke... pastu hit top commentator supaya aku leh pos adiah kat ko!

pastu dah duk area KL, kalo free2 tu (atau kena tggu aku free sebab aku keje), boleh calling, jumpa

atty's said...

izan balik.. 5 may..masa besday kty tuh..
nanti kalo balik leh koling2 kalo ade rejeki leh jumpa..

Tny said...

Ha'ah!!! Betultu, sangat malas nk updet blog!!! oit?! Berenti kerja??!!!

Waahhh.. syioklah tu.. packing bebarang nk balik Mesia.. best.. best.. errmm.. klo berkesempatan jom jumpe!!! =D

Ma'am_Chelsea said...

Hye Izan...

Moga lalui pjalanan yang selamat nanti :)

Welcome back!!!!!!

lily lotus said...

glad to hear the news weiii...bolehlah ketemu nanti...parents ko stay mana...dok lah dengan diorang jer

Joyah Sempoi said...

kalau dah pk balik msia, mmg tak pk nak hapdet blog...apepun, jeles la tengok sumer org nak berkampung kat msia...umah kita kat kajang tu kosong jerk, tp jauh la dr public transport...kalau tak, leh je dok umah kite...

have a safe journey...jalan bebaik..take care..miss msia so much...

Erin Rashid said...

alamak izan..
flight kite hampir dekat tarikhnye
tapi erin amik hari jumaat of the week.. hahhaha boleh guess kan..?

betol la.. sbb ada promotion then baru select MAS
kalo tak mmg mahal nk pengsan!
ok, jumpa di sanaaaa!!

@xiM said...

nanti da sampai malaysia jom jumpa kat penang k!!

bspotgurl said...

Selamat pulang ke Malaysia yea

Izan said...

SITI -
balik msia harus la cari buah2an tempatan yang da lama tak makan. =)

SWEETDARLING -
pasni leh la aku jd pemenang top komentator ko. tak yah nak pos jauh2 kan.

KAKTY -
ish... kalau tau leh gi makan besday kek kakty. heheheheh

TNY -
actually tak malas nk update. cuma tak berkesempatan. bila malam udah penat da... mata pun da kuyu... =)

Izan said...

MAA'M CHELSEA -
tq... tq so much!!!

LILY -
parents aku stay kat KL jugak. mula2 mmg dok nganderang pastu nak dok sendiri. privacy.. =)

JOYAH SEMPOI -
betul tu. skang ni pikiran pun da smpi msia da ni. heheheheheh

ERIN -
ooo tau dah erin balik bila... ingt kot balik sama tarikh la tadi. heheheheh

Izan said...

AXIM -
weh axim nnt leh la hang bwk pi jalan2 cari mkan. dok tgh blog hang tu penuh ngan makanan... =)

BSPOTGURL -
thanks... =)

Lily.Lulu said...

wahhhh ..
u're coming back x lama lagi
1 more week to go
mesti x sabar kan ???
:D

bab rumah tu try google
rasanya kalau kl mmg banyak
senang try cari rumah yg dekat dengan putra lrt, senang nak gerak
kat keramat rasanya banyak dan agak murah :)

take care izan !

Izan said...

LILY -
thanks lily for your information... =)

Tny said...

Ha'ah.. nanti klo nk dtg Penang, jumpa Axim.. ajak Tny jugak tau!!! Nak ikut **tak malu d situ!

=p

bspotgurl said...

izannnnnn

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month