coffee time

Seperti biasa laki aku pas abis je makan tengahari mesti dia nk minum coffee. Tp cerewet tanak minum coffee kat umah. Nk g minum kat bar. So pas abis makan tengahari lepak jap pastu lebih kurang kul 5 ptg kitorg kuar la kekonon nk g bar dkt shopping complex berdekatan. Saja tukar angin. Selalu ari2 g minum coffee dekat bar di station minyak dekat ngan umah je.

So kitorang pun smpi la kat shopping complex tu dengan harapan boleh la lepak2 jap. Da berapa minggu laki aku keje mengadap komputer dari pagi sampai mlm bab nk update website fotografi dia tu. Sampai2 tgk2 bar yg kitorang nk gi tu tutup plak. Aduh... Da la nk sampai tu satu hal. Traffic jam.. Huhuhuhuhu


So tak tau mana lg bar yg berdekatan yg sedap dan boleh lepak2, so kitorang pun amek keputusan patah balik ke bar di station minyak yg selalu kitorang pergi. Tu la.. Kekonon nak tukar angin jap. Last2 makan angin je la... Buang minyak betul.. da ler minyak mahal. Buh €10 tahan 2 ari je. Huhuhuhuhu.

Lastly kitorang sampai jugak selepas mengharungi traffic jam dan kepanasan dlm kete yg menyebabkan aku sakit pale. Then lepak2 la jap kat bar tu. Korang tau aku order apa? Caffee al Ginseng. Sedap siot!!! Adik ipar aku si Noemi tu la yang kenalkan aku ngan coffee tu. Sekali rasa nak lagi.


Pas tu kitorang g la Blockbuster kejap nk sewa DVD. Minggu lepas nk sewa citer REC. Tp out plak. So tu yg try minggu ni plak. Nasib mmg baik bab ada satu DVD je yg available. Sume org kata citer tu best. Tu yg teringin sgt nak tgk tu.


Ni kat dalam blockbuster tu. Sorry gambar tak clear bab nk cepat. Parking kete tepi jalan je. Kang silap2 kene saman plak.







So, jom masuk panggung malam ni... Best ke tak citer REC tu, besok kiter citer ok...

posted under , |

6 critics say:

ita.itu said...

kopi mmg ketagih la dik...salam kenal ye yanng

NuRuL FaRiHa said...

Huhuhuhu macambest nyer eh itu kopi ginseng kot hahahhah....sedap tapi skang nih dier punyer pasal gue terpaksse melupakan banyak benda yang aku suke...antaranyer mcD arghhhh untuk kali nih aku mesti bertahan wajib!!!hasilnya aku telah tinggal 78kg!!!

fauzi said...

izan, citer REC tuh mmg citer italy ka atau englisch?
kalo kt cni, jgn harapla nk dpt citer englisch. sume benda dlm englisch diorg translate siap2..aduyaiiii!!
lg 1, sana pon ada kipi ginseng ekk..? ini sudah bagussss!!

Izan said...

to kak ita - betul tu kak. Dulu kat msia saya mana minum kopi. sejak dok sini dah pekena cappuccino. ari2 belasah

to fariha - wajib kontrol. kang tak menjadi plak plan ko tuh

to erin - REC tu citer sepanyol rupanya. ingat kot citer omputih. Sama la kat sini erin. abis sume cerita diorang translate ke bahasa italy.nak tanak kene tgk la. tu yg cepat belajar tu. klu nk tgk bahasa original kene beli sendiri DVD

aRa said...

Agagagaga...farah klo kopi ni kena tgk mood...cuaca...klo cuaca panas paling tak suka minum kopi tak kira sejuk or panas...tapi klo cuaca sejuk...layannnn...

lately selalu sgt minum kopi ais klo belah tgh ari...ntah nape...agagagaga

Izan said...

farah, kat sini org2 italy tak kira panas ke sejuk ke. Kopi tetap kene ada. Wajib. Huhuhuhu. Teringin la nk minum coffee starbuck di musim panas cam ni. sedapnya... Kat italy xde starbuck. waaaaaa....

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month