kelas cikgu tipah

Ish... melekat plak nama ni. Ni gara2 cik Rieha la yg bubuh nama nih. Apa2 je la. Janji tipah tak tertipu. Huhuhuhu...

Mari kita belajar bahasa lg ok murid2. Nak ajar masakan italy tak brapa nk reti. Nanti klu adik aku yg laki tu masak bebila aku citer kat blog ok. Adik aku yg laki tu da hampir 2thn amek kursus masakan italy kat sini. Kesimpulannya dia lebih pandai masak dr aku. =) Skang ni dia tgh amek kursus buat ice-cream @ gelato. Bila ntah nk dpt merasa dia buat gelato pun tak tau lg. Sapa nak??? Tggu dia blk thn dpn leh la korang gi merasa bb dia plan nk bkk italian restoran.

Baiklah berbalik pada pelajaran kita arini. Mmm... nak ajar apa yek? Kita belajar mengenali warna nak tak? Setuju?? Klu korang ada any request just tell me ok.

Warna (Colore)

Hitam - Nero
Putih - Bianco
Hijau - Verde
Biru - Azzurro / Blu
Kuning - Giallo
Merah - Rosso
Pink - Rosa
Kelabu - Grigio
Ungu - Viola
Oren - Arancio
Coklat - Marrone

Sekian wat kali ini. Jumpa lg (arrivederci)

posted under , |

5 critics say:

Mieza said...

mesti sedap2 kan masakan italy...

wah ko bukak kelas bahasa ya izan...bole gak share belaja ek...

NuRuL FaRiHa said...

Hehehehh akhirnya!!kelas official nama cikgu tipah!!hahahah aku suke nak menyalin benda yang baru nih...huhuhh buonagiorno cikgu tipah...huhhhu

NuRuL FaRiHa said...

izan nak tau dalam bahasa italy
saya,awak,mereka,kamu,kereta,basikal,bas,aper2 jer yg basic...
mio 'wira' colore grigio-wira saya warne kelabu betol tak??wahahahahah...try test uno due tre...

aRa said...

Wah...Rosa...suka rosa...sgt²... agagagaga...Weh...nak ckp i lap u bagaimana??? Ti Amor ka???

Izan said...

to kak mieza - masakan italy mmg sedap. Dok setahun je udah naik 6 kilo.

to rieha - ada harapan dpt jd anak murid cemerlang ni. ok next lesson kita belajar basic2 yg k ckp tu. No problem

to farah - i love u dlm bahasa italy "Ti Amo"
U love me? - Mi Ami?
p/s: nak ckp kat sapa tu?

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month