dinner

Malam semalam ada dinner kat umah parents aku.(Malam ari Khamis) Diorang wat dinner untuk mengumumkan yang diorang da nk balik msia. So jemput la rakan2 sekerja kat umah. Bukan rakan2 sekerja org Msia. Orang2 tentera yang lain Italian especially. Ramai gak ler yang dtg. Makan buffet seperti biasa. Tak amek banyak gambar la semalam bab sibuk kat dapur dan sibuk gak nak meyembang ngan tetamu.


Tp mari kita tgk gambar chef dan juga waiter pada malam semalam yer... Sapa lg klu bukan adik aku Shariman tu ler. Heheheheheh. Br je abis abis kursus wat icecream. Bila nk merasa dia wat icecream pun tak tau bab barang2 sume da packing abis da. Tukang masak bila masak then makan sendiri mana la badan tak besar kan. hehehehhehe. Mana taknya tukang makan da tak de kat umah tu. Tukang makan tu sapa lg klu bukan aku ngan adik aku Shakirah tu. Hahahahahah


Ada satay yer kawan2 pada malam itu. Ada jugak nasi minyak dan jugak mihun goreng. Aku makan satay jer la. Nak makan pun tak tenang semalam. Sibuk melayan. Chewah... Tak ler sibuk sangat, sajer jer wat2 sibuk.



Curik skit la gambar budak2 ni tgh makan satay. Diorang ni anak org Msia. Kang ingt anak org mana lak kan. Yang pompuan tu aku ngan adik aku panggil dia baby eskimo. Hahahahah. Bukan apa masa dia kecik2 mak dia pakaikan dia baju tebal2 masa musim sejuk da mcm org eskimo da ha. Family budak laki tu plak br je datang so tak berapa nk kenal sgt. Anak kepada org keje MAS kat sini.

Antara kuih muih dan pencuci mulut yang wujud semalam. Kuih donat tu my mother in law yang buat. Sedapnya. Tp tak leh makan banyak2. Tengok la gula yang bertaburan di atasnya. Mau naik 5 kilo klu makan banyak2 ni. Jangan tak tau siap ada buah manggis lg tu. Menteri Agriculture Thailand yang bawakkan semalam. Tak sempat nk amek gambar bab da lesap di makan. Sapa kata org Italy tak pandai makan manggis. Aku sempat makan sebijik je. Huhuhuhuhuhu. Sapa yang baik hati boleh la pos ke sini yer. Nanti aku bg alamat. (Buat muka tak malu jap)


Sebelum balik meh la kita bergambo skit yer. Ha... ni la parents aku ngan parents in law aku. Amacam sesuai tak?

posted under , , |

9 critics say:

NuRuL FaRiHa said...

bestnyer makanan...hahaha...

Hilma Rashid said...

sedap giler mkn donut tu. (hehehhe mmg nmpk donut je, yg lain wat2 xnmpk) hhahahha.
tp terer ek mother in law buat kuih tuh! izan, try wat kuih keria bg kt ur mother in law rasa. kn mcm donut cume isi ubi keledek.

Izan said...

to fariha -

makan mmg la best weh....

to erin -

rasa2nya kat sini tak de ubi keledek la. tak penah nmpk jual pun kat sini. ubi kayu ade la.

sedapnya kuih keria isi ubi keledek. huhuhuhuhuhu

axim said...

WOWW SEKSINYA YOU PUNYA MOTHER IN LAW...HAHA...I DAH TAK NAMPAK DAH GAMBAR MAKANAN TUH..

KEHKEHKEH

Izan said...

to axim -

amboi2 axim... gatai hang no... tu lom seksi sgt tuh. ada time2 lg seksi. hahahahahahahha

lily lotus said...

phewittt! hot-momma lah ur mom in law :P..anyway bila diorg blk mesia..n u tinggal sanalah kan..tak sedih ke

aRa said...

doh...i tgk Shariman makin macho la...agagagaga...ingat tak i penah gaduh ngan dia??? Agagagaga...so childish kan dulu...mmg pun budak lagi masa iew...agagagaga

Izan said...

to lily -

mmg hot pun my mum in law. nnt my family blk tinggalla i kat sini.. sekali sekali balik la msia.

to farah -

mana lak tak ingt. suka bebenor gaduh ngan dia. tp tak ingt plak pasal apa yek?

aRa said...

2la kan izan...la ni mmg tak ingat gaduh sal ape...agagagaga...suka tul i gaduh ngan dia dulu...agagagaga...dia masih ingat ka??? Wah...i malu... ;p

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month