tepung

Ha... minggu lepas buat kuih lapis. Siapa lg klu bukan my husband la yang nak makan kan. Aku tak suka sgt kuih lapis ni. Tp kali ni tak nk letak gambar kuih lapis bab tak menjadi sgt. Kahkahkahkahakah... Tak tau la mana silapnya kan. Maklumla first time buat kuih lapis tu so pepaham la. Bukan senang nk wat kuih melayu ni. Bila makan senang la. Bila nk buat tu aduh... mau berjam2 dok kat dapur. Hehehehehhe...


Tp kali ni nk bercerita tentang sesuatu. Apa ada pada nama. Meh kita tgk gambar di bawah ni.






Korang perasan tak kat peket biru tu ada tulis 'Farina'. Ha..... Farina tu dalam bahasa italy bermaksud tepung. Huhuhuhuhuhuhuhu...Pada sesapa namanya farina makna nama anda dlm bahasa italy ialah tepung yer. Harap maklum. Weh, aku tak kutuk tau nama korang, cuma setiap kali terbaca nama tu teringat la pada sesiapa yang bernama Farina.

Korang ada ke kengkawan, sedara mara, sepuput sepapat yang bernama farina? Cuba bgtau diorang. Apakah reaksi diorang yek???

p/s: weh fariha, sikit lg nama ko pun nak sama ngan farina da....

posted under , |

9 critics say:

aRa said...

Agagagaga...tak jadik ka??? tak tunjuk lak 2... ;p tak pa...lain kali klo jadik sila tepek cni yek...agagaga

Izan said...

to farah -

tu la pasal. tak menjadi la plak kali ni. tu yang malas nk citer tu. hahahahahahh

Mrs.Sheikh said...

bagusnyaa...pandai buat kuihhh

PHATABULOUS! said...

fariha.... farina... lagi sikit jer...

farina tu tepung, fariha tu tepung yang dah jadi doh untuk di uli...

ampun rieha...gue melawak aja...

axim said...

farina tu tepung???ahahaha...

sib baik takder kawan kawan atau sepupu sepapat nama farina...hahaha

ada apa dengan nama yer dakkkk(errrkk cam pernah ku dengar ayat ituh..haha)

Izan said...

to mrs. sheikh -

pandai apanya... wat kuih tp tak jd la kali ni. hehhehehehhe

to syima -

hahahaha. pandai ko merapu yer...
fariha ada org kutuk ko!!!! =)

to axim -

betul tu ada apa ngan nama. tp famous pe nama farina tu. smpi italy ha nama tu wujud

NuRuL FaRiHa said...

hahahha adui nasib farina kalo fariha la nama tepng tuh aku nak mintak royalti nih...hahaha sengal aku nih kan..hamboi2 syima suke nyer dier ek...tepung kene uli ek..
hahhaha bule la janji tepung yg diuli bernama fariha tu tetap sengal n sempoi hahahha....tu la izan bagus gak tepung tu nama farina...kalo fariha kan dah susah ko kene carikan aku umah (nak menikmati royalti tepung nama aku) hahahhaa

Izan said...

to fariha -
ish ni sapa tiru sapa ni? perkataan farina da lama wujud sebelum ko lahir lagi. hehehhehehehhe

NuRuL FaRiHa said...

haah yek lupe plak aku....kui3x

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month