kesian

Malam semalam parents aku ajak kitorang gi dinner umah Manager Malaysian Airline kat sini. Manager ni org India dr Malaysia dan da kawen ngan org India dr Indonesia. Bukan kami sajer yang diorang jemput. Diorang jemput 2 pasangan lain. Kawan diorang jugak.


Kedua2 pasangan ni masing2 suami org Italy isteri pulak org Indonesia. Diorang da berkahwin lebih dr 30 thn. Si suami org italy ni mmg da fasih ckp bahasa Indonesia. Yang nak tergelaknya sume org ckp bahasa indonesia dan bahasa malaysia. Suami aku sorang je la yg tak ckp bahasa melayu semalam. Sian kat dia. Tercengang bangang la kejap. Huhuhuhuhu


Bila tiba time makan plak aku da bau cam sedap jer. Maklumla kari india kan. Ada roti jala ngan kari ayam. Ada nasi ngan lauk segala. En. Mirko kita tak mampu nak makan bab terlalu pedas. Pastu bau kari yang amat kuat tu dia tak tahan. Nak termuntah pun ada katanya.. Siannyer kat dia skali lg.


Suami aku tak nak makan apa2. Dia cuma makan nasi putih ngan kuah kari ayam tu skit jer. Tp aku melantak la. Apa lg. Tp tak sanggup plak nk makan banyak2 sedangkan suami aku kelaparan. Huhuhuhu. Pas je balik dr umah Manager tu konon2 nk g la McDrive tp jam da hampir 11 malam. Suami aku tanak makan plak bab dia kata da lewat sgt klu nk makan pun.


Then kitorang decide nak g makan ice cream je la. So lastly kitorang singgah la kat bar berhampiran ngan umah. Ni la tempat yang kitorang gi semalam lepak2 jap makan icecream




Tak lama pastu kitorang pun order la... Teka yang mana satu aku punya..? Tentula yg besar itu. Hahahahha. Da la td da melantak da pastu bila order pn order yg paling besar jugak. Kuat makan sungguh aku ini. Mana tak semakin membesar dengan sihat. Muahahahhahah. Lihatla whipped cream itu sungguh menggoda.

Licin ok. Bila abis je suami aku kata dia masih lapar lg. Huhuhuhu... td org suh pi McD tak mau. Nak makan kat umah pun tak mau. Da sume tak mau pastu lapar. Tak dpt la den nak menolong...

posted under , , |

6 critics say:

eedany said...

wah sangat sedap tawwww... harus cari aiskrim...

malas pula nak kuar memalam cenggini...huhuhu.

:)

aRa said...

Agagagaga....cian tul ngan mr. mirko...ajar la dia mkn pedas...agagagaga...

fauzi said...

nk komen 1 je..!
eiskrim sedap nyer!!

hehhehe..xder la
len kali kne wat kelas bhs melayu lak kt umah
dan pelajarnye cik abg awk sorg tuh la
hhehehe..
pastuh mtk yuran tggi skit! hehehe
jgn mare

Izan said...

to eedany - sedap tol icecream.. tak leh tahan godaan ice cream itu.

to farah - dia da pandai makan pedas da. tp klu terlampau pedas dia tak leh nk mkn. nnt sakit perut. masakan diorang aritu mmg pedas betul. izan makan pun da pedas giller. klu mirko makan tak tau la keluar asap dr telinga la nmpak gayanya. hahahahha

to erin - tu la nk kene buat kelas bahasa melayu la ni kat umah. tp tak leh nk mintak bayaran. bab dia pun wat kelas bahasa italy jugak kat izan. kang dia tuntut yuran kang naya. hahahahha

SueGinola said...

Alamak..terliur la tgk izan pnya Aiskrim..tu mmg aiskrim kan?sedapnye....

Izan said...

to sueginola - mmg dua2 tu icecream. tp yg izan punya yg besar tu icecream coffee ngan coklat then diorang blendkan.

mmg sedap tp ada tempat yg lebih sedap lg tau icecream dia. huhuhuhu

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month