kisah semalam

Semalam pas je blk dr sewa DVD citer REC tu aku pun terus masuk ke dapur nak start masak. Da dekat kul 8 mlm da. Perut pun da berbunyik2. Selalunya makan mlm mmg kitorang makan nasi. Tengahari makan spagetthi. So seimbang la kan. Adil dan saksama untuk kedua2 belah pihak. Aku mmg da plan ptg tu lagi nk masak rendang ayam. Memandangkan ni first time aku masak rendang, so siap tepon makcik aku lg camana nk masak. Mak bapak aku tak de bab diorang g Paris. Huhuhuhuhuhu. Adik aku yg pompuan tu dtg ari khamis minggu lepas dari Msia so tu yg parents aku bwk dia g paris. Waaaaaaaaa... aku pun tak pi lagi.. Nak ikut!!!!!

First time buat rendang ni nasib baik la sume barang2 lengkap. Kerisik, Daun Kunyit, sume ada bab adik aku la yang bawak. Klu tak alamatnya rendang ala2 koboi gitu. Bubuh je apa yg ada. Hahahahaha... Last2 menjadi jugak rendang aku ni. Huhuhuhu. Bangga sungguh. Gambar tak leh nak amek bab kamera aku wat hal. Mmg nk kene campak kamera tu rasanya.

Nasib baik la laki aku ni italian. Tak payah aku nk masak berbagai jenis lauk. Da la aku ni pun 'pandai' sgt memasak. Klu aku masak bebanyak mula la dia pening nak makan yg mana satu.So selalunya aku masak 2 jenis lauk je. Senang aku. Alhamdullillah...

Lbh kurang kul 12 tgh mlm br la nk start tgk DVD yg kitorang pinjam td. Masuk panggung tengah malam. Hahahaha... Citer REC tu rupanya citer thriller dr sepanyol. Boleh tahan la jugak citernya. Mengisahkan seorang wartawan dan jurukamera membuat liputan tentang ahli2 bomba yg bertugas di waktu mlm. Then ahli bomba ni dpt panggilan kata ada pompuan giler kat dlm sebuah bangunan. Jiran2 yg wat report. Wartawan ni pun ikut la ahli bomba ni nak wat liputan secara lgsung sepanjang diorg dlm bangunan tu. Tanpa diorang sedari diorang kene kurung dlm bangunan tu oleh pihak polis dan pihak kesihatan sebab diorang dpt tau dlm bangunan tu ada sejenis virus yang membuatkan sapa yg terkene gigitan pompuan giler tu akan jd zombie. Last2 sume org dlm bangunan tu jd zombie dan nak bunuh wartawan ngan jurukamera tu. Ending dia sume jd zombie. Wartawan ngan jurukamera tu pun kene gigit ngan zombie. Sakit gak jantung aku tgk citer ni. Tambah2 plak adengan kejar mengejar ni kan. Huhuhuhuhu.. Tp aku pun tak paham camana la pompuan giler tu leh dpt virus tu. ?????

posted under , |

11 critics say:

NuRuL FaRiHa said...

Huhuhhh thrilller atut!!!namau2 ngk...

aRa said...

Cerita ni mcm ckit² lagi cerita 24days ke nama nye 2 yek??? lupa tajuk dia...klo tak silap cerita ni di tayangkan di panggung kat Masia thn lepas...

sanggat tekanan jiwa okeh tgk cerita itew...ala² mcm zombie la...terus 1 dunia mati...ampeh tau...tgk kat panggung lak 2...buat buang duit aje...agagaga

Izan said...

to rieha - aku pun penakut gak tgk citer2 horror or thriller ni. da tu dpt laki plak suke nengok citer cenggini. Layan jer la..

to farah - tp citer yg izan tgk tu mati satu building je. yg boleh tgk citer ni bkn apa mula2 kitorng tgk citer Cloverfield tp ada alien la plak. Alien2 ni mmg la tak minat. Pastu kwn mirko rekemen suh tgk citer ni. Not bad la.. cume ada beberapa part cam tak paham je. =)

fauzi said...

ish..menarik je citer tuh! tp erin malas nk tgk kalo citer bnyk question marks..heheh

izan, awk berapa beradik sbnrnye? erin cm tau awk dgn adik laki yg wat ice cream tuh je..?

adik pompuan tuh mmg dok mesia ke? xjoin dok italy?

Izan said...

erin, izan 3 bradik sebenarnya. Mula2 kitorg sume ada kat sini. Then adik yg pompuan tu da blk msia awal thn lepas bab dpt diploma kat UITM shah alam. Skang ni kan cuti sem, tu yg balik sini tu.

fauzi said...

owh..kire adek pompuan awk tuh further study kt luar negara la ek..? luar negara dari italy. hehhehe

tp sian dia, sengsorang xder mak ayah dkt2 sana. harap sedara mara je la kn?

Izan said...

hahahaha.. tu la pasal. orang lain futher study luar negara mak ayah ada kat msia. adik izan plak terbalik. mak ayah kat luar negara dia futher study dlm negeri. hahahahah

NuRuL FaRiHa said...

hahaha takper shakirah bule survive!!!konpem minah tu sedang di lamun cintun... =P

Izan said...

adik aku tu mmg. dok tgh bercintun la plak la nih... ada hati da nk kawen tu... blaja tak abih lg.

NuRuL FaRiHa said...

haah ampess sungguh siap nak langkah bendul aku nih...tak leh jadi...eh adik ko dah pass exam gelato dier?

Izan said...

idok abih blaja lagi kawan tu. camana nk exam. nnt dia da pass konfirm aku nak suh dia wat gelato untuk aku. huhuhuhuhu

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month