Mother In Law

Semalam balik2 je dr dinner my mother in law panggil. Maklumla umah sebelah2 je kan. Dia kata ada benda nk bg kat aku. Ish nak bg apa plak memalam buta ni...


Dia kata td dia g shopping ngan Noemi then jumpa la satu buku resepi ni. Tu yg dia belikan untuk aku. Hehehhehe. Suruh aku masak la tu untuk anak dia. Mula2 ingtkan buku resepi masakan italy. Alih2 buku resepi masakan Asia. Hahahahahha. Masakan Singapore, Malaysia ngan Indonesia. Buku masakan Asia dalam bahasa Italy. Ish jenuh la aku... Anyway TQ yer mak mertuaku..

My mother in law ni mmg pemurah orgnya. Selalu bebenor bg hadiah. Aku je yg tak penah bg hadiah kat dia. Skali je la penah bg pun. Pas kawen aritu. Minggu lepas dia bg hadiah jugak. Hadiah set pakaian dalam. Muahahhahaha. Sememangnya aku bersyukur dpt mak mertua cam ni. Klu dpt mak mertua cam mak mertua mak aku @nenek aku la kan. Taubat aku. Tak sanggup. Huhuhuhuhuhuhu





Marilah kita memasak yer kengkawan.....

posted under , , |

7 critics say:

lily lotus said...

alaa..tunjuklah pic ur sweet mom-in-law..;)

u're so lucky..dok sblh umah jer dgn dia..mine jauh nun di kampung..hiksss

Izan said...

lily, rasanya gambar my mum in law ada kot kat my friendster. tak pe lain kali i upload gambar my mum in law ok.

aRa said...

Ha...dah ade buka...sila masak sedap² and buat entry kat cni...

Izan said...

baiklah cik farah. nnt kita lawan memasak yek. konfirm i kalah. hahahahah

fauzi said...

ha..pasnih bleh la jadi chef terhandal...!
ala..kalo dh dok kt perantauan nih kn izan, org yg tak pandai masak pon leh automatik jd pandai masak tau
cayelaaaa..
cthnye..? erin kot.. hehehehe

Izan said...

erin, betul ckp erin tu. yela da dok jauh2 ni klu teringin nak makan pape kene la buat sendiri. mana blh nk beli2. lain la klu dok kat msia, klu teringin nk makan pape kuar g beli kat pasar mlm je la kan.

PHATABULOUS! said...

ko condemn mak mertua mak ko yer?? mak ko tak de blog ke?? aku nak link post ni kat mak ko...

eh... aku nak tgk underwear suit yg mother in law ko kasi tu..

beruntungla ko... org melayu kita terikat dengan adat ketimoran poyo mereka... itu sebab tak leh jadi sesporting mak mertua ko tu..

aku nak kawin ngn omputih jugak la

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month