budget

Petang semalam siapkan pengiraan budget untuk bulan lepas. Yela keje secretary kan. Bukan setakat tukang masak je. Bulan sebelum ni da ckp da nk berjimat cermat. Bila kira2 kitorang da belanja lebih 200 euro dr bulan sebelum ni. Aduh.... Kekonon nk jimat last2 belanja lebih lg ada la...


Camana nk berjimat cermat klu barang2 sume da naik harga. Bukannya salah kitorang yang boros berbelanja tp salah kerajaan yang menaikkan harga barang. Salah kerajaan kah??? Yela itu naik, ini naik, minyak naik, api naik, air naik, sampai berat badan aku pun sekali naik. Alamak!!! Terkeluar topik la pulak. Hahahaahahahha

Rasanya susah la nk berjimat skang ni klu sume harga da naik. Cuma kene banyak berhati2 je setiap kali nk beli barang2 keperluan. Huhuhuhuhuhu

p/s: Erin, sewa umah kat German mahal tak? Berapa ratus euro yek. Chewah... Tanya cam nk gi sewa rumah jer kat sana. Cuma nak tau je. Nak bandingkan harga kat sini ngan kat sana.

posted under , |

8 critics say:

ayu.ayuthya said...

hahahahhaha... budget la ape lagi.. aku pun pening dgn expenses.. wish dpt kawen ngn org kaya.. idop aku pasti lebih mudah.. heheheheh

Hilma Rashid said...

sewa umah kt cni berbeza2..biasalah tgk tmpt.
mcm erin kire town sbb tuh bnyk umah apartment
kalo nk umah sebuah2 bnyk kt kwsn perkampungan
so, umah erin harga sewa+air+service buang smpah adalah 310 euro. byr pd tuan umah. tp kami byr bln2 hmpir 500 euro sbb tmbh internet+elektrik+gas+lesen tv. balance tuh byr sdri kt majlis bandaraya.
umah erin2 blk je. kalo lg bnyk bilik besela lg mahal.. sana amacam lak?

enrico24 said...

ciao kak!dok wat pa tu?dh mkn ke lum?hahah dok kira2 budget ke?byk sgt ka lari budget bln ni?hehehe,klu hang duk msia lg byk kena beli tau,mmg brg naik,minyak pun naik,then berat bdn pun naik la,hahaha,

Izan said...

to ayu -

susah betul nk kontrol budget ni. wah.. bagus tol angan2 ko tu. klu da jumpa org kay jgn lupa bgtau aku tau. hehehhhe

to erin -

cam murah je perbelanjaan kat sana. kitorang service buang sampah je da 500euro. lom masuk api air elektrik tepon segala.

tp sib baik la kitorang tak kene bayar sewa bab umah ni umah sendiri. tp tau mau pengsan. sewa umah kat sini paling murah 600 euro. bilik 2 jugak cam erin. kalau kat pekan mau kene bayar hampir 1500 euro. kat sini sewa mahal giller.

to shariman -

mmm... pandai la hang. berat hang pun naik gak asyik makan je. muahahahhahaha

aRa said...

Teringin buat budget laki bini mcm hang ni izan...agagagaga...

Izan said...

to farah -

teringin ke? apa lg cr laki pastu wat ler budget laki bini. muahahahahha

Hilma Rashid said...

izan, mahal giler! erin tau nape.
sbb rome ibu negara italy kn? sbb itu la..
kt cni kalo sewa mahal cmtuh adalah spt kt berlin
mmg mahal giler! sewa apartment 3-4 bilik maunyer smpai 5000 euro
oleh kerana duisburg negeri bese2 je, so murah la skit even dok pekan nih ha..
tp ada gak kt setengah2 kawasan, bilik bnyk tp byr murah dr umah erin.
kesimpulannye,,,tgk tmpt kn izan!

Izan said...

to erin -

mmg ikut tempat la erin. kat milan even bukan ibu negara pun tp lagi mahal dr rome. hahahahaha. yela milan pusat perdagangan dan perniagaan.

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month