gerhana

Pada hari sabtu 16 Ogos 2008 berlakunya gerhana bulan disini. Malam tu bulan mengambang. Masa bulan tengah mengambang kitorang ada kat shopping complex saja pusing2 cari barang. Masa kat shopping complex tu Mirko bgtau dia rasa tak sedap badan. Sakit sana sakit sini. Badan dia penuh ngan tenaga elektrik. Bila dia sentuh aku je mesti aku rasa cam kene elektrik. Dasyat sungguh la suami aku ni. Menjanakan tenaga elektrik. Huhuhuhuhuhu.


Pas balik dr shopping complex kitorang terus gi rumah my parents for dinner. Masa kat umah my parents la Mirko dapat mesej dr kawan dia kata gi tengok bulan skang bab gernana bulan sedang berlaku. Kitorang terus la kuar rumah nak tgk. Masa kitorang tgk tu bulan da terlindung lebih dari separuh. Try nak tangkap gambar tp tak nmpak sgt la. Last2 malas da nk tangkap gambar. Kitorang pun menghayatila gerhana bulan malam tu dengan menggunakan teropong2 bapak aku.


Mirko pun kata patutla dia rasa tak sedap badan. Ada sesuatu nak berlaku rupanya. Suami aku ni mmg sensitif terhadap perubahan cuaca atau yang sewaktu dengannya. Bila hari nak hujan mesti dia kata dia tak sedap badan then sejam kemudian konfirm hujan turun. Dasyatkan?

posted under , |

7 critics say:

axim said...

kena semayang sunat gerhana nih akak..hehe

sukahati said...

wooo...laki ko ader super power ker?? hehe

lily lotus said...

ur husband ada sixth sense :D..agak2 klau tsunami dia leh detect tak..

aRa said...

Wahhhh...gerhana...lama dah tak tgk...agagagaga...

Izan...laki hang dah blh jadi weather forecast la...agagagaga

Izan said...

to axim -

yeke? tak tau la pulak kene sembahyang sunat. bagus gak skang da tau nnt leh la buat

to som -

aku lak kata kat dia jangan2 dia ni wolfman tak? hahahahaha

to lily -

ish yang tu taktau la plak. setakat ni klu nak ujan je dia leh detect. hehehehehe

to farah -

tu la farah, Mirko sendiri pun ckp dia leh jd weatherman. hehehehehe

Hilma Rashid said...

tol la..
ur hubby cm ada 6th sense
tak pnh dgr org cmtuh

hari tuh dgr berita psl gerhana kt china
kt german xder berita
mgkin xjadik kt cni
aleh2 kt italy lak ada
untung la..

Izan said...

to erin -

kitorang pun taktau sebenarnya. klu kawan mirko tak bgtau mesti tak dpt tgk gerhana bulan aritu

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month