jalan - jalan

Minggu lepas kawan Mirko ajak kuar pas dinner gi jalan jalan amek angin. Maklumla skang ni musim panas. Kat sini ramai yang kuar jalan malam2 pada musim panas bab klu dok umah panas. Maklumla umah tak de aircond. Kalau pasang aircond pun guna cuma dari bulan June sampai September je. Sebab dari bulan Oktober sampai May pulak sejuk.


Balik pada citer, pas dinner lebih kurang kul 10.30 mlm kitorang kuar ler gi bandar Rome. Saja jalan2 amek angin. Macam biasa la klu musim panas ni gi mana2 pun orang mesti ramai. Kitorang nk cari parking kene pusing berkali2 baru dapat parking kete. Terpaksa parking agak jauh bab dekat2 ngan tempat yang kitorang nk gi tu sume penuh. So jalan kaki la skit sesambil hirup udara segar di malam hari.

Pas parking kete kitorang menuju ke Piazza Navona. Kalau korang datang Rome, Piazza Navona merupakan salah satu tempat pelancongan yang harus dilawati. Dekat piazza ni banyak artis2 yang lukis potret. Harga ikut jenis potret. Bila tiba musim perayaan kat Piazza Navona ni banyak gerai2 yang jual hadiah, coklat dan sebagainya. So sesapa nk datang sini bgtau je leh aku jd tourist guide. Tp pengerasnya kene ada. Heheheheheheh

Jom kita tgk kawasan Piazza Navona ni di waktu malam pada musim panas. Kalau musim sejuk tak ramai sgt org bab sume dok dalam umah bab kat luar sejuk. =)

posted under , , |

5 critics say:

enrico24 said...

ciao mia sorella,come stai?sto bene qui.g jln2 ya kat stu,kan hang kata hujan cm ne leh ade stu pula.xbalik umha ke?hang g cinema tgk cite apa?

aRa said...

bila la merasa nak p Italy ni yek...teringin...dulu berangan nak p ermmmm...ape ke nama tmpt 2 yek izan??? izan dah p bab dah ade nampak izan ambik pic kat sana... yg air pancut itew...org dok baling duit syiling dalamnya itew...teringin nak p sana...agagagaga...kena kumpul duit la jawabnya...tgu bila dah keje...

Izan said...

to shariman -

aku pi ari lain la. bukan masa ai nak ujan tu

to farah -

tempat yang farah maksudkan yang org baling2 duit tu Fontana di Trevi. Piazza Navona ni tempat lain. Kat sini banyak je air pancut camni. Cuma besar or kecik je air pancutnyer

Hilma Rashid said...

untung nye izan, kt sana even mlm pon still happening
kt cni jgn harap la
kol 8mlm sume kedai tutup
a few supermarkt smpai kol 10mlm je
kedai mkn lak a few sgt yg bukak
so, waktu mlm mmg sunyi dan sepi
so, utk lepak2 waktu mlm kt cni nih sesuai utk org yg minum beer je
tak best kn?

Izan said...

to erin -

kat sini kalau musim panas mmg happening. kedai2 mmg tutup kul 8 jugak.shopping komplex tutup kul 10. cuma yang bezanya bila musim panas banyak gerai2 dibukadi tepi2 jalan dan restoran sume bukak hingga pagi. tp klu musim sejuk sume dok dlm umah. sejuk....

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month