cuci mata

Baru nak cerita kisah pi pantai ari jumaat aritu. Tak berkesempatan nk bercerita. Weekend ni asyik sibuk je memanjang. Hari jumaat aritu pagi2 lg da bangun then kul 7 pagi kitorang bertolak la nk ke pantai. Konon2 nak bertolak kul 5 pagi tp tak jd la plak. Dr rumah kitorang nak ke pantai yang kitorang nk pergi tu lebih kurang 2 jam la jugak perjalanan. Ataupun lebih tepat lagi lebih kurang 120 km dr rumah kitorang pantai tu. Jauh gak kan.


Kitorang bertolak kul 7 pagi then sampai ke tempat destinasi lebih kurang kul 9 pagi. Sampai2 sana orang da ramai. Ish.. kul bape derang dtg ni. Nak cari parking pun susah. Tak de tempat da. Kete sume da berderet je tepi jalan.


Sampai2 je apa lg cari la tempat kosong nak letak payung. Hehehehehhe. Walaupun masih awal pagi tp org da ramai. Jenuh gak la berjalan nk cari tempat kosong.



Bila jumpa je ruang kami pun memulakan operasi memajakkan payung. Aku tak tolong pun. Aku tolong tgk jer. =) Pas da siap pasang tu aku pun mula la sessi menangkap gambar untuk tatapan korang nk cuci mata. Hahahahaha. Yela tangkap gambar siap2 pastu kita pi masuk dalam air. Jom cuci mata....





Cuci mata skit2 da ler. Malas nk tangkap gambar banyak2. Hahahahahah. Tgk la padat kan org. Tu baru waktu pagi tu. Bila da hampir tengahari lg ramai org. Dalam air penuh je manusia. Kalau kat msia rasa2nya tak ler ramai camni. Yela kat sini musim panas bukannya selalu. So bila tiba jer musim panas tambah plak cuti sume gi pantai jemurkan diri. Bukan selalu diorang dpt ke pantai.

Best la jugak kat pantai tu. Ni first time aku gi situ. Airnya bersih jernih. Aku siap bawak pelampung lg jgn tak tau. Hahahahaha. Tak reti berenang la weh. So sebagai langkah keselamatan kan pakai la pelampung. Hahahahahaha. Safety first.

Pas abis mandi aku pun cuba melelapkan mata kejap bab mlm tu tak leh nk tdo. Excited sgt kot nk g pantai. Kunci jam kul 6 pagi tp kul 5 pagi dok berjaga lg. Da penat td berendam dlm air aku pun lelapkan mata. Aku je yang tdo Mirko ngan kawan2 dia cuci mata. Hahahahahahaha. Sedar2 da hampir kul 2 ptg. Sedap gak tdo ngan tiupan angin sepoi2 bahasa. Pas je terjaga suami aku ajak balik bab kalau tunggu lama2 lg sume org pakat nk balik mau gak traffic jammed. So untuk elakkan dr terperangkap dlm jammed kitorang pun balik la awal.

Masa balik tu da nak sampi Rome kat atas langit mendung la plak. Sib baik la kitorang balik awal. Silap2 mau ujan kat pantai tu kang.



Da abis da citer.... nanti citer lg yer

posted under , , |

9 critics say:

lily lotus said...

phewwittt..!! huhuhuu...mana nak dpt view sexy camtu kat sini..hahahaa..

Hilma Rashid said...

mmg boleh cuci mata..
tp cuci tak bersih sgt la mata nih
patut kene zoom lg dekat org tgh jemur tuh
hehhee
yelah mana tau tak pakai apa2 ke
lg best ooo cuci mata
hehehehe

enrico24 said...

hey kak,hebta la ko ya g mndi manda kat pantai tu.apa nama pantai tu?sib baik lik awal klu x,bermndi hujan lak ya,hehehe.bila nk ajak aku g pantai tu,.

aRa said...

Best la tau...dah lama tak picnic okeh...cuci mata abis...awat pic hang tarak??? len kali harus snap sondiri yek...

Izan said...

to lily -

tu la kan. mana dpt view camni kat msia. hehehehe

to erin -

ada jer gambar zoom dekat2 lagi. tp tak leh letak la sensored. hahahahaha

to shariman -

pantai ni kat Sperlonga. Ajak la mama ngan abah gi

to farah -

gambar sendiri mmg la ada tangkap masa dok basah lenjun tp tak mau letak. heheheheh. i malu la...

Mieza said...

bestnya lepak2 kat tepi pantai tu...

auwwwww...seksi u...cuci mata sgh kan...:p

PHATABULOUS! said...

1 more question... hang pakai apa time tu?? bikini ke swimming suit... phhhhewit!!!

aRa said...

la...malu la pulak...harus letak tau...agagagaga...awat??? hang pakai bikini ka??? agagagaga

Izan said...

to kak mieza -

cuci mata kak mieza jangan tak cuci...

to syima -

pakai bikini pebendanyer.. aku sorang je yang mandi pakai t-shirt. hahahahah. sume pakat tengok aku. famous la kejap.

to farah -

bukan apa muka serabai la masa tangkap gambar. so mls nk tunjuk. klu cun konfirm la tepek kat blog. muahahahahahahah

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month