ngeri

Pada hari jumaat aritu satu kemalangan jalan raya yang agak ngeri berlaku di salah satu lebuhraya di sini... Sejak setahun dua kebelakangan ini selalu sangat berlakunya kemalangan jalan raya. Mengikut statistik kemalangan di negara2 eropah, italy berada di tempat pertama dalam carta negara paling banyak berlakunya kemalangan jalan raya. Dasyat2...

Ish.. Bunyik cam reporter la plak. Orang2 italy memang memandu dengan tahap kelajuan yang merbahaya. Derang ni gilo gapo... Tambah2 pulak skang ni musim cuti. Ramai yang memandu untuk keluar bercuti di kawasan2 pergunungan memandangkan skang ni musim panas.

Korang tgk la video yang diambil oleh kamera di kawasan lebuh raya ni. Dasyat... Mengorbankan 7 nyawa... Oleh itu sentiasalah kita berhati2 di jalan raya...

posted under |

11 critics say:

enrico24 said...

fuyooo,dasytnya kemalangan tu,huuhu,lori tu mabuk ke apa.main langgar org lain pula,bila hang ambil video ni?

aRa said...

kat Msia pun sama signora...lagi2 time perayaan...skrg dok belakang pun kena kai selt belt...tapi tak tau bila kuat kuasanya la...

Izan said...

to shariman -

bukan aku yang amek video ni la wei... aku amek kat youtube jer. muahahahahahah

to farah -

kat msia time perayaan jer bayk kemalangan. tp kat sini time2 tak perayaan pun dok selalu accident. tu yang payah tu...

Hilma Rashid said...

kesiannye 2 kete yg lori putih 2 langgar
sure dh tersepit bwh tuh
lori merah tuh pon sure pemandunye teruk
sbb langgar n terbakar kt bhgn dpn
huhuhuuh
ngeri loll
tuh lom lg tgk mangsanye lg
nih std msia dh nih

enrico24 said...

ceh!ingtkan hang yg anik video tu,rupanya cilok dr youtube ke,ha ela hnmg wat lwak benor la,tmpt tu mesti berhantu kan,ramai mati stu,ehehhe.

Izan said...

to erin -

mmg ngeri. sume mati. takde sapa pun terselamat. yang teruknya sume hangus terbakar dan identiti mangsa tak dpt dikenali lagi

to shariman -

ko gilo gapo aku yang nk amek video tu.

lily lotus said...

erkk! berhati2lah di jlnraya..don't drink n drive..haha

NuRuL FaRiHa said...

perghh ngeri udah la aku baru jer lepas merempit dr negeri sombilan tadi dengan kelajuan 130-135kmh per jam....giler kan aku ni...tak pernah nak insaf...

Kujie said...

rasanya belum boleh lawan org2 malaysia memanduu...

terkenal dgn sopan santun adat ketimuran, katanya...tapi kalau kt jalanraya...mcm jin aperit!

Izan said...

to lily -

hati2 dijalan raya. ingtlah org tersayang. =)

to fariha -

weh, ko mmg giler la rieha. hati2 skit. bwk slow2 jgn pecut. nk jd minat rempit ke??? hahahahah

to kak jie -

org malaysia lg dasyat ke? ish2.. klu tak sabar cam tu la jdnya...

NuRuL FaRiHa said...

hahahha...idak la minah rempit tapi aku nih sejak ter'influence ngan abg ipar aku bawak 160kmh and ayah aku pulak 140kmh aku kurang sikit la kan beginner la katakan tetapi memang tak dinafikan memang kene pelangkung aku ngan en boipren ku...dier pon siap terkejut akan speeding ku...hahahah...

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month