mee rebus

Wah wah wah... makanan lg. Arini masak mee rebus lak untuk bukak pose. Camana nk turunkan berat badan ni. Ada je menu special untuk bukak pose. Hari pertama pose masak laksa, ari kedua wat tiramisu, ari ketiga masak mee rebus, esok nk masak apa lak yek?

Actually ni first time aku wat mee rebus ni. Tak banyak bahan bab barang2 dalam peti ais da abis. Tak pi pasar lg ni. So bedal je la apa yang ada. Huhuhuhuhuhuh


Kira not bad la jugak even first time buat. Tp Mirko tak leh makan lak bab dia kata aku masak pedas sgt. Pedas ke? Aku siap buh cili padi lg bab tak rasa pedas. Last2 aku bg la lauk sahur kat dia yang aku masak siap2. Daging masak kicap makan ngan nasi. Mmmm... suka bebenor dia masak kicap. Senang idup aku. Hahahahahaha....

p/s: dok jauh ni kene la belajar masak. Kalau tak, tak makan la weh. mana nak cari makanan msia kalau tak sendiri yang masak. Betul tak Erin???

12 critics say:

Mieza said...

sedap mee rebus tuh...

kena msk la kan...klu x nak beli mana ek yang...:D

axim said...

senang kan dapat laki yang tak cerewet sangat..kasi apa apa pun dia makan jer...selamat berpuasa hari ke empat yaa izan!!

Izan said...

to kak mieza -

tu la yang penting kene rajin ke dapur... heheheheh

to axim -

sapa kata dia tak cerewet. kekadang tu tiba time cerewet dia jenuh gak pikir nk masak apa. penin penin....

sukahati said...

suke la buat entry mknn2 time bulan2 pose nehhhhh

Izan said...

to som -

hahaahah... tol gak yek. asyik citer pasal makanan jer. nnt aku citer benda lain lak yer... =)

Shahurin Hilma Abdul Rashid said...

wah..wah..wah..
mee rebus plak!
tau tak my husband tgk ur laksa
dia kata kt erin apa..?
"ala..abg dh lama xmkn laksa la.."
so, cik erin sila la pahammm..
kene masak laksa la pasnih
aduhhh
xkatam pon sbnrnye lg
cik izan, tlg la ajar ekkk..
cmner nk wat laksa yg sonang!

NuRuL FaRiHa said...

ala sedap sehh mee rebus nih...

Izan said...

to erin -

sebenarnya izan belash je wat laksa tu. selama ni tgk mak wat camana pastu bedal je. nnt i cerita ok. tak tgk resepi pun. resepi diri sendiri. hehehehehe

to fariha -

yela aku bukan leh mkn kat kedai. huhuhuhu. teringin nk makan pape kene la masak sendiri. huuhuhuhuhu

NuRuL FaRiHa said...

haha tol gak eksss... ko nak cari kat ner italy tuh...masak sendiri...mirko suke masak kicap...nyum2...best tuh...hahaha senang idup ko...cik abang aku simple sangat memandangkan dier reti masak so aku blajo masak benda2 yang heavy sebab dier yg simple bule masak...slamat hidup aku....

Izan said...

to fariha -

wah.. best yek kalau dpt laki pandai masak ni. senang hidup. hehehehehehhe...

aRa said...

Harus blajar masak sdiri...bkn blh dpt kat sana kan...Owh...i bab mee² ni amat la kureng...i tak minat sgt...agagagaga

Izan said...

to farah -

masalahnya i ni malas masak. hahahahahahah

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month