lauk pauk

Lama sungguh tak bercerita hal lauk pauk di dapur kan. Maklumla setiap kali abis masak tak sempat la nak snap gambo. Perut da lapo so terus je lahap. Ish... gelojoh lak bunyi nyer. Bukan apa pas penat memasak aku malas nk tangkap gambo... Terus je duduk dan melantak...

Gambo lauk pauk ni pun bukannya gambo terbaru. Lauk dinner kitorang pada minggu lepas. Jom kita tengok apa yang ada. Lauk tak banyak ler bab suami aku ni bukan reti makan kalau lauk banyak. Dia tak tau mana satu nak pilih. So masak 2 atau 3 jenis lauk da ler kan.


Sayur Campur. Cam menarik jer... Colorful.

Kerabu perut. Belasah je la. Mirko teringin plak nk makan perut. Aku wat ciput je bab first time buat. Kang tak sedap kang susah plak. Last2 Mirko kata sedap, esok tu buat kerabu perut camni lagi skali.

Wah... tang ikan masak sweet and sour ni yang tak tahan ni. Aku pun taktau ni ikan apa. Masa kat pasar tu nampak ikan ni cam best jer kalau goreng. So kitorang beli la kan. Licin ikan ni kene belasah ngan Mirko. Siap ratah lagi tu. Kalau korang nak tau Mirko sebelum ni tak suka makan ikan bab dia kata ikan busuk la.. hanyir la. Mirko start makan ikan selepas kenal ngan aku bab aku suka makan ikan. =)

Cukup la kan 3 jenis lauk. Mirko kata aku boleh bukak restoran. Boleh ke? Ish... Masak untuk diri sendiri boleh la... Masak untuk org lain tak pas lagi la...

9 critics say:

Shahurin Hilma Abdul Rashid said...

a"aahh..ikan tuh mmg nmpk sedap
ikan2 kt sini pon erin xkenal
sbb 4sure xder kt msia
thats y slalu beli ikan beku je kt asia markt. sbb sume ikan2 asia.
dpt la ikan tak seberapa fresh
izan, sama la kite
suke mkn ikan..
hehehehe.. best perr!!

sukahati said...

pehhh...sedap2. rajin ko msk yerk

Signorina Syima said...

macam ni rupanya orang western masak...

tu ko makan ngn nasi ke ngn spaghetti??

ladyell said...

berjaya u mengubah mirko kn....apa tknye...isterinye pandai memasak...

mmg betul kn..masak bebanyak ni tak tau mana nk pilih..2-3 jenis lauk pn dh cukup..

Intan said...

sedapnye..
sis, nak order leh? heheh

even stay kat italy tp sis still leh write in malay kan?
:)

Mieza said...

klu dh air tangan isteri...mesti sedap je kan...lgpun msk ngan pnh kasih syg...:D sedap je nmpk lauk2 tu...

aRa said...

Tang sayur 2 nampak sedap...semua la tapi i tak suka mkn ikan...agagagagaga...

rasp said...

lazat nye food yang u masak..very the mengiurkan..sib baik dok jauh kalo tak i dah sampai nie :D

KayNisa said...

wahh, besnye masak. kerabu perut pun mat salleh leh makan ek. orang melayu pun ramai xmakan.. hihi, cayalah akak.

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month