saya sedih

Semalam kitorang gi umah parents aku wat kali terakhir bab arini derang kene pindah ke hotel. Lagi beberapa hari derang akan berangkat pulang ke tanahair. Rumah tersebut akan diduduki oleh Kapten yang akan menggantikan bapak aku. Sedih plak rasanya bila nak balik semalam. Pas ni rumah tu bukan rumah aku lg. Huhuhuhuhuhu.... Tisu please... Nak nangis da ni...

Sebelum berangkat mak aku pun mula la membekalkan aku ngan segala rempah ratus, tepung ubi, tepung gandum, tepung pulut segala tepung ada dan macam2 lagi. Aku pun tak tau la nak kata. Sampai tak muat la kete nak sumbat barang2 ni. Mana taknya, macam2 ada.... Mak aku kata barang2 yang dia bagi ni kejap je boleh abis, sebulan 2 abis la... Sebulan 2 ke setahun 2???



Ha.... kuih raya pun ada... Sampai satu kotak mak aku bg kuih raya kat aku. Maklumla raya kan sebulan... Sapa nak makan kuih ni weh. Mak aku suh simpan sampai raya haji. Dia kata nnt raya haji tak payah buat kuih da. Tp kuih batang buruk tu mesti tak tahan sampai raya haji. My favourite tu. Mesti aku belasah abis abisan. =)

Sampai2 rumah je semalam, selongkar sume kotak, tengok2 tepung kastard yang mak aku bagi sampai 4 paket. Weh, aku nk wat pe ngan tepung kastard ni weh. Nak wat kuih bukannya aku rajin sangat. Sapa nak????

Bukak kotak lain plak penuh ngan keropok ikan. Mak aih... Ni stock untuk setahun ni. Tak pun 2 tahun.

posted under , |

10 critics say:

tabtibau said...

jgn sedih2 lor
bnyk stok serbuk kari
pasni hr2 makan kari:)

slamat hari raya:)

Shahurin Hilma Abdul Rashid said...

wah..bagus tol.
mcm2 stock tuh!
tak pe izan.. simpan kalo xnk guna skrg
esok2 mana tau terbukak hati
terajin plak ke
nk gune sume tuh

Izan said...

to tabtibau -

selamat hari raya...
tu la kan, pasni ari2 makan kari. makan kari ari2. hahahahahahah

to erin -

bila nk rajin ni? hahahahahha...

sukahati said...

kalo benda dah ader, mesti ko rajin nyer nak buat
tepung kastard tuh buat la puding
yang penting plastik sogo pon ader tuhhhh :p

lily lotus said...

tu dia stok tak hengat..ur dad blk sini bersara or smbg khidmat lg..mesti naik pangkat lg ;)

middaygeo said...

uihh..byknyer warisan stock makanan..nak wat per dgn tepung kastad byk2 tu weh

ok izan aku dah add link..check it out kay

rasp said...

leh buka kedai runcit pun iye *ihiks* jgn smpai expiry date dah...

Mieza said...

jgn la sedih kan marco ada...:D

wah byk stok ko...bole la ko jual lelong kat dpn umah...:p

Signorina Syima said...

saya pun tetiba sedih juga...

tapi bukan sbb parent anda nak berpindah... tapi kerna jiwa saya agak kekacauan lagi...

aRa said...

ish ish ish...jgn sedih...nnt i pun ikut sedih...ari itew jmpa hang pun masa i nak balik ckit lagi i nak nangis tau...ni pulak berjauh ngan famili...i paham tapi hang kena sabar yek...dugaan namanya...hang jgn sedih no...

Sib baik la i tak bawak kopok kering ni ari itew bagi kat hang...dah agak2 nak bw...agagagaga...tapi mak ckp ssh kang hang kena bw balik italy...agagagaga...

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month