medical chek-up

Pagi tadi aku ngan Mirko pi wat medical chek-up. Jangan pikir bukan2 yer. I'm not pregnant yet. =) Setiap kali musim sejuk banyak sgt virus yang menular. Virus musim sejuk kali ni menyerang pesakit dan akan menyebabkan pesakit demam panas, muntah2, cirit-birit dan sengal seluruh badan.

Seperti entry yang lepas aku ada bgtau yang my mum in law da hampir seminggu terlantar akibat diserang virus ni. Pagi tadi sebelum ke hospital kitorang singgah jap jenguk my mum in law. Da hampir seminggu jugak kitorang tak jenguk dia bab takut berjangkit. Actually bukan kitorang yang tak nak jenguk, dia yang suh jangan datang. Takut berjangkit. Baru semalam my mum in law mula turun dari katil, kalau tak asyik terbaring jer. Tu yang kitorang jenguk dia pagi tadi. Kitorang terkejut tgk perubahan my mum in law. Kurus giller. Makan tak lalu, setiap kali makan, muntah2. Mana berat badan tak turun.


Aku lak da beberapa hari tak berapa nak sihat. Sakit pale dan sengal seluruh badan. Mirko pun sama. Semalam kitorang gi jumpa doktor tp dia kata tak de pape. Demam biasa je. Suami aku ni bukan boleh, kalau doktor tak wat chek-up dia takkan puas hati. Then dia suh doktor tu wat appointment untuk medical chek-up pada esok harinya.

Pagi tadi kitorang pun gi la wat medical chek-up. Amek darah ngan air kencing. Masa amek darah tu ya ampun aku kecut perut la... Dalam bilik amek darah tu ada banyak doktor. Aku leka bersembang2 ngan doktor lain tgk2 darah aku da pun di ambil. Fuhh.... lega. Tak perasan pun darah telah di ambil.


Pas tu turn Mirko la plak amek darah. Pas da amek darah tu Mirko nak pengsan da... Ayo... Aku yang pengecut amek darah rupa2nya ada org yang lebih pengecut dari aku. Hahahahahahah. Aku tanya kat dia nnt kalau aku nak bersalin sapa yang akan pengsan dulu???
Mula2 masa amek darah tu aku tak rasa sakit pun. Tp bila da sampai rumah baru terasa sakit lak lengan ni. Rasa kebas semacam jer. Aduh...

posted under , , |

13 critics say:

aFkaR'z said...

izan,
hubby aku pun penakut... masa deliver anak 1st, lepas dah keluar baby, bidan suh dia pegang baby sementara depa nak jahit 'apa' yang terkoyak... bleh plak muka dia jadi pucat lesi macam mayat.. pastu boleh lak passed baby kat nurse sebab katanya dia dah nak pengsan... terus nurse suruh dia keluar... ha ha ha ha

memang takleh harap!! sib baek anak 2nd, aku dah warning dia awal².. alhamdulillah, dia boleh tunggu sampai semua selesai & dia follow sampai ke wad...

sukahati said...

tgk tajuk....ingat ader 'aper2'...haha....tp ko dah bgtau awal2 daaa

lily lotus said...

selamba jer doktor kata demam biasa..harap2 cpt sembuh ekk

eedany said...

semoga yr MIL cepat sembuh.

saya pernah sekali jer derma darah. Fuh...memang ngeri tengok darah mengalir keluar (dari tube). Sakit tu memang tak rasa sgt sebab doc bawa sembang2. Hehe... Walaupun takut tapi happy sebab dapat tolong kawan saya yang kena anemia.

Alhamdulillah skrg dia dah sembuh.

:)

senoritaviolet said...

haha..nnt mirko yg pengsan dulu!! ko mmg takleh pengsan...sbb nak berkerah tenaga la kan..!! hehe.. anyway, u get well soon!! aku rase taun ni sejuk giler aa..kat sini pon skang windy2..malam2 sejuk giler.. huhu..kat mesia jer pon apetah lagi di sanaaa.... =)

Erin Rashid said...

izan, hopefully u and ur hubby fine
results bile kuar?
erin pon kecut perut tang amik darah
camimi kene inject pon erin dh ngeri nk tgk
btw, my husband pon seorg yg takut tgk darah
hahahha..tp dont worry
bile izan bersalin esok2
takut semua dia tuh akan hilang
mcm husband erin..
trust me!

NuRuL FaRiHa said...

tomey plaster tu...huhu

Signorina Syima said...

aku takut la jarum. nurse cucuk kat hujung jari pun dah mengelabah..

camana nak kawin nanti... dah la kena amek darah utk ujian hiv nanti..

kenapa depa tak amek darah kat buntot.. kulit tebai sikit.. tak terasa...

NuRuL FaRiHa said...

hahha nasib la ak amik kat situ syima kot tak ha jenuh laa kiter asik nak tunjok bon2 yang gebu tuh...opsss censored...izan sini demam chikugunya la...paling banyak serang sebab nyamuk gak...

rasp said...

hope ur MIL have a speedy recovery..sian kat dia.

mmg bab2 amik darah nie, kita rasa suspen jek kan..dug dag dug dag je.. sib baik mirko tak pengsan ek! :D

aRa said...

Owh...kecian...kat cni pun musim sakit gak ni...

aRa said...

Agagaga...mo gelak aku bergoleh² baca Syima nak nak ambik darah kat montot...Agagagaga

Signorina Syima said...

izan ko dah sihat?? pasni amek darah kat buntot ok?

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month