my house @ Labuan

Cik Farah baru balik dari Labuan. Seperti yang dia telah dijanjikan, masa kat labuan dia ada amek gambar umah aku. Kat Labuan la aku kenal ngan Farah ni. Kitorang duduk setaman. Rumah selang dua je. Rumah aku no D6, umah farah lak no D3. Wah kuat sungguh ingatan aku yek. Heheheheheheh...

Kepada sesapa yang konpius mengenai entry ni, kenalah aku cerita dr mula kisah hidup aku. Aku berasal dari Sitiawan Perak. Bila umur aku 8 tahun, parents aku kene pindah ke Labuan. Biasalah keje bapak aku mmg selalu kene transfer sana sini. Tu la last2 aku ada kat Italy ni. =) Kitorang duduk Labuan selama 3 tahun. So dulu2 aku pandai cakap Sabah ba.. Muahahahaha. Skang ni da tak pandai da. Lupa habis sume loghat2 org Sabah. Farah, dulu kita cakap bahasa sabah kan kan kan?

Masa kat labuan aku ngan Farah ni berjiran dulu. Umah aku yang kaler putih belah kanan. Nampak umah tu cam da togel je. Dulu kat depan umah penuh ngan pokok bunga. Mak aku la tanam. Mak aku tu kaki bunga. Kat tepi rumah lak banyak pokok betik. Kat belakang ada pokok pisang. Wah... aku masih ingat la semuanya. Rindu lak pada zaman kanak2 bila tgk rumah ni. Huhuhuhuhuhu... ni nak nagis ni.





So pas 3 tahun di Labuan kitorang pun pindah balik ke Sitiawan Perak. Walaupun berjauhan kitorang selalu keep in touch. Siap hantar2 surat gitu. Maklum la dolu2 kan mana wujud internet lagi. So until now kitorang masih lagi keep in touch. Wa.. dasyat kan kitorang. Friendship Forever gitu. Tu la sapa yang baik ngan aku insyaallah aku pun baik la ngan korang. Tp sapa yang jenis kaki bodek tu mintak maaf la yek. Aku tak berkenan....



Last year masa aku balik Msia, aku dapat jumpa kejap ngan Farah and family. Kejap je pun. Kitorang jumpa pas hampir 15 tahun tak jumpa. Lama kan. Bila berjumpa masing2 da besar. Pas ni next time jumpa masing2 da beranak pinak. Hehehehehehe..

posted under , , , |

7 critics say:

Erin Rashid said...

best kan teringat umah kediaman zaman kanak2
umah zaman kanak2 erin dh hbs kene runtuh dah
kt segambut kl je..
hehehhe..
skrg parents izan dh bertapak kt mana plak? kl..?

aFkaR'z said...

masa kecik2 dulu, teringin betul nak berpindah randah.. seronok jer!

tapi bila dah tua ni baru tau betapa seksa nya tiap kali nak kena pindah....

lily lotus said...

tp syokkan ikut bapa idop merantau ni..see u pun end-up kawen dgn italian..blk mesia jgn lupa inform tau!

NuRuL FaRiHa said...

friendship never end ma....

Signorina Syima said...

aku kawan ko pun dah agak lama...

sudi tak kalau kita putus kawan??

aRa said...

2 la org ckp kan...walaupun berjauhan...ati tetap dekat...hiks...mcm org bercinta...owhhhh...saya lurus yek...agagagaga...

Izan...bila hang nak balik Msia lagi ni???

rasp said...

uihhhh childhood fwenz lah nie..zaman kecik2 mmg sronot lah sis, enjoy sokmo kan hehehehehe

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month