buah berangan

Korang kenal ke tak buah berangan. Dulu aku tak kenal pun buah berangan tu camana. Skang ni kat sini mula kenal buah berangan bab banyak di jual di tepi2 jalan. Buah berangan bakar. Sedap dimakan begitu saja. Memandangkan belakang rumah kitorang ada pokok buah berangan, kitorang kutip then kitorang buat sendiri la buah berangan bakar. Sedap weh, tak tau nak gambarkan camana rasa dia. Lebih kurang kacang yang direbus kemudian dibakar. Isi buah ni manis


p/s: mak aku siap beli bawak balik Msia buah berangan ni bab kat Msia mak aku kata buah berangan kecik2 tak mcm buah berangan kat sini. Gemuk2.

posted under , |

12 critics say:

MiD said...

uishh kat negara omputih pun ada gak buah ni..buah ni byk jual kat petaling street..

eya said...

buah berangan kat mesia..sll yg jual kat genting sempah tu,beso2 gak..tp mahal ya ampun. tp berangan kat itali nih..lg beso2 kut. sdpnye..

senoritaviolet said...

izan,
aku ader gak beli dulu. nampak cam sedap n ramai jer org beli. tp nape aku rase tak sedap ek? rasa mcm ada berangin2 cam tuh...

sWeEtdARLinG said...

fuuhhh best!!! kat KL ni petaling street banyak ler cina jual... MAHAL tauuu!!

NuRuL FaRiHa said...

hahaha kalo aku makan la buah nih makin banyak berangan la aku di tatkala pale semak nih...hahahha

lily lotus said...

wow! sungguh mantap buah ni..huehue..rasanya sama ke??

rasp said...

wah bestnya kat blakang umah ada ek..tak yah beli2 kan..kalo kat m'sia mahal lah sis!

sukahati said...

aku tgk kat sini orang cina jer beli....

aRa said...

Owh..buah ni sungguh sedap...hiks...dulu beli mkn reramai...masa dok blajar dulu...buahnya besar mcm yg kat Italy...

Lieya said...

Huhuuuu kat M'sia mahal buah berangan nie, dah le mahal kecik plak tu. Tp yg pentingnya buah nie mmg sedap sangat. OMak aku sangat sukeeeee....

farid said...

waa...menarik laa blog ni..suke sgt2..

NurAfizahMazlan said...

kalau nak murah, tapi still dapat rasa yang sama, korang masak je biji buah cempedak. serius sama kot rasa! hahaha

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month