easter is coming




Tak lama lagi org2 italy akan merayakan perayaan Easter. Aku pun tak tau perayaan ni sempena apa. Tp yang aku tau pada pagi easter day diorang sarapan makan telur rebus dan minum hot coklat. =)

Skang ni dimana2 ada jual coklat berbentuk telur. Bukan kecik2 coklatnyer. Besar ok. Dalam coklat berbentuk telur ni selalunya ada hadiah. Hadiah ni selalunya untuk budak2.


Telur yang besar ni plak kat bar derang wat cabutan bertuah. Sapa menang dpt coklat ni. Ada apa kat dalam tu yek. Aku pun tak tau.. =)

posted under , |

14 critics say:

aRa said...

Agagagaga...Masa balik Labuan ari itew i ade beli coklet yg mcm telur and dlm dia ade hadiah...Agagagaga...mcm bebudak terus tau...

My Blog said...

seronok gak kalau dapat sambut ya.. satu pengalaman yang bagus

Signorina Syima said...

makan telur dan minum hot coklat?? kentut best.. berak keras... boleh tak macam tu??

Erin Rashid said...

erin pon tatau easter nih utk apa
tp mcm ada kene mengene dgn keagamaan mereka
well.. seronok beb
erin cuti sekolah 2 mggu!
yahoooo..!

senoritaviolet said...

huhu.. bestnye!! mesti meriah kedai dgn easter egg coklat. easter ni mcm one of their religious festive and tradition believes related to eggs and bunnies. btol tak? ntahla..

e_ja said...

akak suka cekelat izan..nak cekelat buleh??..hehehe..

@xiM said...

mesti ada raksaksa gorgon dalam tu..hehe

atty's said...

izan kalo ko monang tolur tu ko kasi skit kt kty tau..

lily lotus said...

mcm2 perayaan kat sana ekk...ko pun leh tumpang mkn cekelat bebyk!

Lindah: Kamal: Nuha said...

kat sinipun nak sambut easther day...I'll link yours too...anyway, jangan lupa VOTE EARTH yer...

sHa said...

waaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aku nak la..
dah lama xbeli cokolat bentuk telor yg besar mcm gajah
dulu beli simpan setahun sbb syg nk mkn..hahha
beli satu utk aku weh.

:: p R i n c E s S _ N :: said...

choc..beshnyerrr...ley kem wat hantaran...uhuk...

~ Lady ell ~ said...

mak oii...besar nya telur coklat...mcm mana nk mkn tu..?

rasp said...

i looooove chocolates tau..mau gemuk i time easter nie :) untung u dpt merasa pelbagai celebration kan :)

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month