laksa johor

Aritu masuk blog Ladyell dia ada bagi resepi Laksa Johor. Tengok kat blog dia mmg la terliur. Aku mmg penggemar laksa. Kalau nak makan kene la masak sendiri kan... Aku selalu wat laksa penang, laksa Johor tak pernah wat lagi.

Memandangkan resepi da ada apa kata kita cuba buat. First time buat laksa johor ni, last2 kira menjadi la jugak. Aku makan sedap je. Sampai tambah 3 kali. Hahahahahahaha... Ni la namanya sendiri masak, sendiri makan.



Memandangkan suami aku tak suka makan laksa, terpaksa la aku masak nasi untuk dia. Dia tak suka makan laksa bab dia kata bau busuk. Tu nasib baik aku tak letak belacan. Mana nak cari belacan kat sini. Kalau aku letak belacan aku rasa mau pengsan Mirko. Hahahahahhahaahahah....






Muka orang tgh lapo. Da dkt kul 9.00 baru nak makan. =)

posted under , |

19 critics say:

sWeEtdARLinG said...

elok plak laki ko ngikut selera ko erkkk...?

atty's said...

sedapnya..kty pun penggemarkan.laksa..
lenkali kalo buat laksa..anto kt umah skit ye

~ Lady ell ~ said...

mmm..asal sedap kt tekak,ok lh tu izan.dgn dihiasi alas meja yg br belang2,ditambah pula sepinggan nasi+ikan,udang,sayuran segala..lg brtambahlh menyelerakan.. ;)

:: p R i n c E s S _ N :: said...

wahhhh....sedapnyerr laksa...rajen nyerr sis masak....mcm2 tuu...

Signorina Syima said...

dah tak makan ngn tangan ke izan?? dh omputih kawan aku ni...

Erin Rashid said...

kelakar la izan ni
smpai pengsan plak ek jadinye mirko kalo bau belacan
well..laksa tuh erin pon nk try buat la...

My Blog said...

wah... bestnya laksa johor... almaklumlah saya kan orang johor... tapi sowiii ekk tak roti mak nak buek iteeww laksa...

neezareef said...

sdp gak laksa jhr..wpn sy jarang2 suke mkn..tp kalo dpn mata bedal gak

Mrs Taj said...

waahhh samala kite kaki laksa! ada geng......sian kat hubby bau busuk ye..

enrico24 said...

ciao!come stai?sto bene qui,salute aa adam mirko yea,eh si mi piace laksa johor mio favorito,heheh,come il tempo a roma?freddo?qui caldo e pioggia.quando vvenite a malesia? benvenuti a voi.

@xiM said...

ajar la Mirko makan laksa tuh..nanti try wat laksa terengganu mau kaa??haha

@xiM said...

ajar la Mirko makan laksa tuh..nanti try wat laksa terengganu mau kaa??haha

~ujicham~ said...

please help me.. meleleh ni tak tahan.

Lindah: Kamal: Nuha said...

Salam Izan..thanks for drop by blog saya...kat Italy ek?..bestnyer..yummy..yummyy..sayapun suka laksa...kalau dah kat negara orang kena pandai2lah guna bahan tempatan nak masak makanan kitakan? anyways, jemput datang lagi nyer...

lily lotus said...

ko wangikan lah laksa tu...sian mirko tak dpt rasa...huehue

rasp said...

ala mr mirko rugi oooo tak thn bau belacan...very the yummylicious nak nak sambal belacan tu yum yum! hehehehehe cian kat u izan ek, kena 'pantang' belacan :D

aRa said...

Owh...i tak pernah mkn laksa Jhr lagi...agagagaga...i biasa mkn laksa penang...laksa swk...laksam(eh...itew ketogori laksa kan)...tapi laksa kat Kuala Kangsar sedap sehhhhh...mkn smpi jilat mangkuk...hiks...

e_ja said...

wahh..pandai hubby izan mkn laksa johor ye?..bagusnye..

sHa said...

sedap ka sabah?
hahahaha

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month