atas permintaan si dia

Siapa kata Mirko tak pandai makan masakan melayu. Dua ari lepas Mirko kata kat aku "Amore perche tanto tempo non fai il dolce riso nero?". Ditranslatekan dalam bahasa melayunya, "Apesal da lama tak buat bubur hitam sayang?". Aku pun kata no prob esok gak aku wat. Sib baik senang jer nak buat kan?

Dulu aku la hantu bubur hitam. Ari2 makan pun tak per. Skang ni Mirko pun suka gak makan bubur hitam ni.
So skang ni aku ada la teman nak makan. =)

Tgk tu. Licin... aku harus la kan tambah buat kali keduanya. Mirko plak cukup di sini. Dia kalau makan selalu kontrol. Aku jer mkn mmg tak kontrol. =)

25 critics say:

eya said...

ade ke jual pulot itam kat italy izan?
ke ade simpan bekalan

Izan said...

EYA -
kat sini ada jual. tp kene pi pasar yang jual barang2 import dr seluruh negara. kalau pi supermarket biasa mmg la tak jumpa. =)

RiEz said...

perghhh aku kene jadikan ko tok guru aku....hahaha...salute!!

Anonymous said...

kalau letak santan atas dia, lg sedap.hehehehe.....

Ceera said...

bubur itam memang syedapppppppppp

saya pung suka..

Dee said...

wow..tererlah izan speaking italian..eh...betul ke? sedapnyer nmpk bubur itam yg izan msk tu..nk sket..

Ms AiReEn MoHd said...

zan meh la ajo aku lak...aku neh tak tau buat bende neh..boy juga suka bukan kate mirko ngan ko jer...berse,bur air liur aku bace bahasa korang...abis basah keyboard neh...hahahahahahah

rasp said...

bertuah mirko dpt u, izan :) u mesti pandai masak ..iyelah dok kat sana, if teringin nak makan apa2 kena masak sendiri kan..ooo i tak leh bygkan kalo kena kat i, dah lah i ni tak pandai bab2 masak nie :)

Maswani said...

bestnya bubur pulut itam..tetiba je rasa nk makan gak hr ni..hehe..
> fevret saya gak tuh..

Ma'am_Chelsea said...

Adehhhhhhhhh...

Gmbo bubur pulut itam tu buat perut akak nyanyi lagu dangdut larr...!!!

Tulunggggg!!!

atty's said...

jeles aku izan...kty nak jugak..dah le skrg tgh kuat makan nie..

aRa said...

Owh...i tak mkn lak bubur itam ni...Agagagaga...tapi klo bagi bubur jagung...kacang hijau...durian...labu...mmg suka sgt...

Tny said...

Alaa.. sedaapnya :p~~ Sure pandai masak nih..

Berbelit nk bc bhs Itly!! =p

:: p R i n c E s S _ N :: said...

wahhh...sis..u mmg rajen memasakk kn....besh2..btuah bro mirko...

Izan said...

RIEHA -
pasni aku bukak kelas masakan plak yek =)

ANONYMOUS -
yeke? tak tau pun. next time leh la cuba. thanks!

CEERA -
mmg sedap hingga menjilat pinggan mangkuk =)

DEE -
nak ke? boleh jer. ada lg kat dapur tu. meh la...

Izan said...

HAKUE ERYN -
hahahaha. lawak la ko neh. nnt aku ajar ko camana nk masak. meh aku ajar ko bahasa italy skali. ko nak?

RASP -
sebenarnya i pun tak pandai masak. tp da darurat ni terpaksa la masak sendiri. lama2 pandai secara semulajadi. hehehehehe

MASWANI -
apa lagi jom masuk dapur masak bubur beramai2. =)

MA'AM CHELSEA -
cane nak tolong yek. kat dapur ada lagi bubur tu, nak ke?

Izan said...

KAK TY -
saya sejuk2 mmg kuat makan. sebenarnya kalau tak sejuk pun kuat makan gak. huhuhuhuhuhu

FARAH -
bubur jagung??? sedapnya... bubur kacang ijau i tak layan. hehehehehe

TNY -
tak pandai masak sebenarnya. tp da nak makan tu kene la pandai2 kan diri masuk dapur.=)

PRINCESS N -
kene la rajin masak. kalau tak rajin sapa nak masak kan. huhuhuhuhuh

Erin Rashid said...

izan, try letak susu cair time2 nk mkn tu
lagi berlemak beb!
even dh letak santan time masak
lagi 1,
erin penah offer 1 org german mkn bubur kacang hijau
biasalah ada santan dan manis gak kan?
hampeh! dia xsuke!
dia xleh terima..
berlainan dgn mirko
seb baikkk...!

Izan said...

ERIN -
kat sini pun sama. tak sume org italy suka makan makanan yang ada santan. my mum in law pun tak reti makan makanan yang ada santan. tiap kali izan buat something yang bersantan mesti dia tak makan. mirko plak terbalik, makanan yang bersantan la yang paling dia suka.

kalau izan masak nasi putih mula dia asyik bertanya bila nak masak nasik lemak. nasik lemak kan bersantan =)

nurhareza said...

bgs gak kan dok jejauh dr malaysia nih.. membuatkan puan izan semakin pandai memasak.. ni yg rs nak compete nih..

~ujicham~ said...

hepp erin.. ko bukan nak diet ke.. amboi.. kemain lagi suruh buh susu cair. tp takpe, pilih yg rendah lemak ye.
izan.. ko ni buat aku nak tukar blog 'syok sendiri' ke 'syok makan' la plak.

sukahati said...

haaa....aku pon suke bubur pulut hitam

Izan said...

NURHAREZA -
betul kata ko tu. kalau aku dok msia tak confim lg aku merajinkan diri aku kat dapur. =)

UJICHAM -
hahahaha... leh gak tuko nama blog ko ni. pastu tunjuk gambo makann banyak2 leleh air liur aku kang. hehehehe

SOM -
som, nnt aku masakkan untuk ko yek. meh la dtg umah aku

Me, Mrs Taj said...

my feberet lor!!! klu dh kawen dgn org melayu kenala merasa masakan melayu kn? tempoyak dia mkn x? huhuuh

BeMiE said...

dapnya pulut itamm

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month