buah berangan

Kali ni nak citer pasal buah berangan pulak yer korang. Hahahahha... Asyik citer pasal buah jer yek. Ari sabtu aritu kuar jalan2 ngan Mirko. Ari sabtu kalau bawak kete gi bandar Rome alamatnya mmg la sangkut kat jalan raya berjam2. So untuk elakkan jammed kitorang naik la Metro.

Elok jer kuar Metro bau buah berangan bakar semerbak dan sungguh menggoda. Kitorang pun mendekati la pakcik bangla yang jual buah berangan ni tapi mahal nak mampos. 5 euro ada tak smpi 10 biji pun. Last2 tak jadi la nak beli. Tp sepanjang2 jalan ramai penjual buah berangan ni. Bau yang semerbak ni sungguh menggoda. Last2 kitorang tak mampu nak tutup hidung, kitorang pun beli la jugak walaupun mahal. Oohh... sungguh sedap sekali. Pada sesiapa yang tak pernah makan sila la cuba makan buah berangan ni. Dijamin sedap... =)





posted under |

15 critics say:

~ujicham~ said...

mak aih.. besonye saiz.

eya said...

da siap kopek kulet ye,sng la.kt sini..kene karate dulu berangan tu..

Cik Pah said...

kalau kat sini, buah tu goreng ngan pasir hitam kan.. yer ker pasir.. nampak cam pasir jer.. buah nih orang peknen mmg elok makan. kat sini pun mahal gak..

neezareef said...

fuyooo..rajin tu siap susun gituu

Dee said...

kalo kat m'sia ni bersepah tp x penahlah teringin nk cuba..haruslah nerai ni..

siti818 said...

izan bila balik mesia..? kang balik mesia, boleh rasa buah berangan digoreng dengan pasir.. alaaaaaa lemaknya, sedapnya tak terkata.. kalau setakat 10 biji tak cukup...

lily lotus said...

look like jering kan...hehe...nape takde pic ko...

Diarihatiku1976 said...

saya suka buah berrangan itew...
tapi kat sini buah tu bakar tapi kulit tak terbuka cam tu...
besarnya buah berangan kat sana..
kat sini kejer je

rasp said...

uish mahal tu sis...barulah terasa cam murah pulak yg jual kat sini :D
tapi cantik pulak dia susun cenggitu ek..

Tny said...

Alaa.. laa... mahai yea.. sabaq jelah.. tapi disebabkan berangan nk makan buah berangan terpasa jugak yea..huu..huu..

Relex.. nanti balik ke Mesia.. kt Carefour pun belambak-lambak :D

Mrs Taj said...

my fav la buah berangan tu...rajin sunggoh pakcik tu menyusun pastu siap kopek haa kulit dia...senang kije kite nk mengunyah kn? huhuhu murah tak buah berangan kat sn?

:: p R i n c E s S _ N :: said...

N pnh mkn aritu..1st time..bole thn r..tp N x bp sukerr..

Joyah Sempoi said...

kita pun aritu nak sangat makan buah berangan pastu jumpe kat cardiff market, beli la...banyak jugak..dalam 40 bijik, 2 pound je...tp kena masak sendirik...kita rebus je lah...rase dia sama jugak..tp cam biaselah, tak sumer okay rasenya, ada yg pahit jugak...yg pasti besar glerrrr buah berangannya...

atty's said...

oh ade jugak ye buah berangan kat saana..sini pun mahai..lagi le kat sana kan izan..

Ma'am_Chelsea said...

Aduyaiiiiiiiii!!

Mcm best jer.....

Mane la nak carik nih.....:(

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month