36 degree

Sungguh panas skang ni. Tak sabar la plak nak tunggu musim sejuk ni. Suhu kat Rome skang mencecah hingga 36 darjah celcius. Kalah panas kat Malaysia.

Bila masuk musim panas ramai la org2 italy berjemur di tepi pantai untuk mengelapkan kulit mereka yang putih melepak itu. Aku lak tak payah berjemur pun da hitam da. hahahahahahahha. Org Italy lebih suka kepada org yang berkulit gelap. Ramai minah2 italy yang lebih gelap dr aku skang ni. Pada pendapat diorang lebih gelap lebih cantik. Sungguh berlainan dengan pemikiran org Msia. Lebih putih lebih cantik. Ramai yang memakai krim untuk putihkan kulit. Kat sini ramai yang pakai krim nak gelapkan kulit. Macam2 la kan. =)




Untuk musim panas kali ni aku da wat preparation siap2 masa balik Msia aritu. Amek ko 6 kotak Koolfever aku beli. Setiap kotak ada 6 keping. Tp 1 kotak da abis digunakan. Aku ni kalau panas cepat migrain. Nasib baik la ada koolfever ni. Tp kenapala kat Italy tak de jual. Geram tol la aku....

p/s: sungguh lama aku tak jengah ke blog korang sume. Nanti mood da stabil aku jengah blog korang sume yer. Kepada bloggers2 yang aku blom link korang sila tinggalkan link korang kat Izan's Dearies ok.

posted under , |

11 critics say:

♥TeE♥ said...

Aik panasnye kat sana..cuba pas sikit kat kita org kat sini ..kat sini asyik hujan and mendung jer....Izan..Take care yea migrain memang akan teruk bila panas..:)

RiEz said...

patut la aku tak dapat cari kool fever upenyer ko dah tibai bawak italy ahakss....

Ms AiReEn MoHd said...

izan kool fever leh lega kan ker>?meh aku nak beli gak la...aku pun mcm nak pitam sekali migraine aku dtg....sekali kang sampai nak abis dah aku nyer mc hah..ko take care babe

pudding pie said...

hi kak izan,
lme tak dtg cini..
amboi byk tul koolfever tuh
siap ltk kat refrigerator lg
mmg pnas gler ea
byk2 minum air k

pudding pie said...

hi kak izan,
lme tak dtg cini..
amboi byk tul koolfever tuh
siap ltk kat refrigerator lg
mmg pnas gler ea
byk2 minum air k

sWeEtdARLinG said...

eheks... kalo panas kat sini aritu tak tahan kaaan...?

neezareef said...

musim panas ek...panas tu cam kt masia je la tu panas skang kan

Dee said...

jaga kesihatan ye izan..

lily lotus said...

tu dia aihh stok koolfever..hik hik..ko jadilah dealer kat sana :D

Erin Rashid said...

panas kt italy mirko leh tahan tak?

rasp said...

ooooo panas gak ek kat sana...ingatkan panas dia ala2 suam2 kuku gitu ...

no wonder bekalan kool fever berkurangan kat sini *ihiks*

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month