here comes the bride

1 August - Wedding Ceremony (pengantin perempuan adalah sepupu Mirko)

here comes the bride...

upacara baling beras. nasib baik pengantin perempuan ada veil. boleh cover diri sendiri dan juga pengantin lelaki

ops!!! pengantin lama. time kitorang kawen abis rambut penuh ngan beras. aku tak de veil so tak leh nak cover. Kene hentam abis abisan. Diorang plak bukannya baling slow2. Baling beras cam nak balas dendam jer. Hahahahah

Balik kepada pengantin baru



Upacara baling bunga dr pengantin perempuan. Sume perempuan yang belum berkahwin sila berkumpul.

Jamuan makan malam di restoran untuk meraikan majlis perkahwinan ni

Bila tiba tengah malam. Percikan bunga api bagi meraikan pengantin. Time ni aku yang yang terlebih2 feeling. Touching siot. Sib baik bukan aku yang kawen. Kalau tak time tu gak aku teriak... =)

Pas tu tetiba muncul pasangan pengantin baru bersama kek dr bawah tanah bersama dengan buih2 sabun. Cantik sangat. Sukanya aku... Romantik gitu

Upacara potong kek.
Untuk pengetahuan korang aku tak sempat nak bergambar ngan pengantin. Ramai sgt org nak bergambar. Pas abis majlis jer pengantin berangkat ke Bandar Rome untuk bergambar di Coloseum. Kalau aku la da tak larat da nak bergambar malam2 buta cenggitu. Ari isnin diorang akan berlepas ke America dan Mexico untuk berbulan madu.

13 critics say:

pudding pie said...

nice..
upcara baling beras tu simboliknye apa??

Dee said...

sweet je..romantis abis!!

sWeEtdARLinG said...

masa ko kawen tu musim sejuk erk.. bertutup rapat baju2 ko siap ada bulu2 lagi...

anyway, cantek ler pengantin baru.. sama padan.. (pengantin lama cantek jugook) hehehee

~~ciklinn~~ said...

meriahhnyerr dikk....serook akak tgokk

:: p R i n c E s S _ N :: said...

pengantin cantekk...weddg pon cantek.....sukerr sgtt...

Joyah Sempoi said...

hai izan..ader jugak baling2 beras ni..ingat kita org melayu je buat cenggitu..anyway, good to hear from u..lama menyepi..:)

Maswani said...

bestnya..hapenning je..hehe..

RiEz said...

ahaks ado jugak baling boreh eh..haha kalu aku pon baling kaw2 wo...ahaksss...hahaha aku suke pengantin lamo punyer baju...takdo veil pon takpo ade mulu2 tu...huhu

Erin Rashid said...

betol la izan,
kalo mlm2 dah tak larat nk bergambar
baik berkurung dlm bilik ber2
hahahahh

isin_0108 said...

sweet pengantin baru

rasp said...

congrats to the newlyweds...
cantik banget the pics sis...
gambar pengantin lama pun cantik :D

eedany said...

bestnya wedding ni. Teringin nak tengok live. sure tangkap lentok!!

haha...giler aku ni, terfeeling sendiri.

:)

BeMiE said...

nii yg rase n kwen ni.. huhuu

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month