pokok berduri

Salam Ramadan Semua....

Beberapa hari yang lepas kitorang gi ke kedai bunga nak beli beberapa pokok cactus. Ni adalah disebabkan pokok yang kitorang beli sebelum ni kat IKEA sudah mati kekeringan akibat panas yang melampau. Pokok dok dalam rumah pun tak dpt nak bertahan. Aku siram ari2 pun da tak leh nak wat apa lg da. Tu yang beli pokok cactus tu. At least pokok cactus tahan pada suhu yang tinggi.



Satu pokok besar dan enam pokok kecil. Harga semuanya Euro 11. Pastu aku harusla minta kurang. Mintak kurang kat tokeh dia bg Euro 10. Mirko ketawakan aku. Dia pelik setiap kali aku membeli mesti mintak tawar. Harus la aku kan expert bab tawar menawar ni. Org italy tak biasa bab tawar menawar ni.

Sebelum



Selepas


Di kawasan ruang tamu

Di dapur

posted under , |

12 critics say:

Diarihatiku1976 said...

kaktus memang senang dijaga.. tak jirus pun dia leh bertahan..

RiEz said...

haha comel la siyes...

cinderellatulin said...

cantek ler sis cactus tuh..ermm buat hiasan kt dlm umah pun cantekk ..sejuk jer mata memandang ngan kehijauan nie.. :-)

eedany said...

cantiknya decorate rumah dengan tumbuhan hidup.

dulu saya pernah tanam kaktus tapi mati. mungkin tangan saya tak sesuai bercucuk tanam kot?

hehe

Dee said...

cantik2lah zan kaktus u..

:: p R i n c E s S _ N :: said...

sis sukerr cactus ekk...cantekk..

Ms AiReEn MoHd said...

chanteknyer babe...aku pun ade gak katus bagai...kanaku ke cameronbeli...heheh aku pun tawar menawar tapiaku dapat extra la palk kaktusnyer...ehhehe...memg cun ko punyer..aku nyer setelah 6 bulan tanper dijaga ianye mampus sudah....dr 14 pokon tuh tinggal 2 jerk..heheeh semoga ko nyer idup lame babe

Mrs.Sheikh said...

cantikk cantik! tangan berseni

Mrs.Sheikh said...

cantikk cantik! tangan berseni

isin_0108 said...

kecik2 comel cactus tuh....

lily lotus said...

eee cantiklah wei..sgt kena dgn deco2 yg lain tu

Mrs Taj said...

betol tu! baik bela kaktus drpd bela pokok bunga yg agak kemalasan nk kuar bunga..hehehe

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month