apakah nama makanan ini

Ini adalah salah satu dessert yang paling terkenal di negara Italy. Dalam entry aku ada jugak aku ceritakan camana nak wat kuih ni. Sangat sedap sekali. Sekali makan mesti nak lagi.

Gambar ni aku amek masa last weekend gi dinner kat luar then amek dessert ni. Punya la manis. Aku rasa aku wat sendiri lagi sedap. (puji diri sendiri la plak) Mirko pun kata aku wat lagi sedap dr yang kitorang makan aritu. Wah nampaknya aku semakin pakar wat kuih org Italy (puji diri lagi skali)

So, apakah nama kuih ini. Sila teka. Sapa pandai teka nnt aku belanja makan kuih ni bila korang dtg sini =)

posted under |

15 critics say:

RiEz said...

wah kelihatan sedap tapi tak tau nama jugak laa...hikhikhik..macam air capucino latte...

Hana Kamaruddin said...

nampak cam tiramisu..btul ke? hehe...

khaiza said...

sedap ye tgk..kuih apa tu?

Are_Long said...

mcm tiramisu ajer!!! kikikiki

sukahati said...

tira-miss-u :D

rasp said...

ni tiramisu tu ke sis?
nampak cam sedap je...
wah...bestnya bila cik abe puji masakan kita kan..harus berbunga2 je hati tu muahahahaha

:: p R i n c E s S _ N :: said...

tiramisu kah??

cinderellatulin said...

macam sedap jer sis dessert ni ekk..ermm sajer la suka suki nk teka kuih apa nie...kuih loyanggg...hahahahhahaah.... :-)

hazifah said...

tiramisu kah? ^^

lily lotus said...

haha..aku nmpk sedap camtu terus lupa ingatan nama apa2 makanan pun..tettt!

suhaila-ab said...

TIRAMISU.....

suhaila-ab said...

buat org terliur aje ko nih!!

LiLa said...

No idea what the name is.... apa2 pun nampak sedap :) Tak merasalah air tangan Izan nampaknya, sebab macam tak kesana lagi...huhu...

mummymithali said...

Izan, entry yg mana yer yg ada resepinya. Sy nak cuba buatlah. Kalau tak keberatan, bg resepinya. Plzzzz sgt2000x....tengkiuu!

jom jalan2 pi melaka..! said...

eemm kalo mcm nie jual kat cafe2 di malaysia mesti laku & laris... nampak sedap berperisa kopo dan koko...yum3

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month