nak cari kayu... bahagian kedua

Jom tengak kat belakang rumah... Actually kat bahagian tepi rumah berdekatan ngan pintu dapur.

Tempat kami susun kayu2 api untuk bekalan musim sejuk ni. Cukup ke tak sepanjang musim sejuk ni kitorang pun kurang pasti. Tp menurut bapak mertua aku yang sememangnya expert dalam bidang ni kata cukup bekalan kayu2 ni.


Harusla ditutup ngan plastik kang basah kene hujan tak menyala la plak api kan. =)

Kayu2 kat sini boleh didapati dengan harga yang murah sekali. Berapa Euro tu aku tak pasti bab bukan aku yang beli. =)

Amek skit kayu2 nak di bawak masuk ke dalam rumah. =)


posted under |

14 critics say:

Ms AiReEn MoHd said...

ko da nape asik mencari kayu da macam si labu jerk dlm citer p ramlee hah

Ms AiReEn MoHd said...

weh tapi kan apsal selambak ko cr kayu kayan ni....nak wat pembakaran terbuka pun agak gak sikit ijan oiii...

Ms AiReEn MoHd said...

ok la last aku pun da penat nak naip..akukalau dapat taip mmg gini ..tak pernah nak sikit...tapi kalau ko load lagik byk lagik syok aku taip kan...hikhik...

Ms AiReEn MoHd said...

agal agak tempat aku da jatuh tempat pertama ker blum....huwaa aku da berada kat tahap paling mantap...deyrang taip seciput aku sekajang ni...kekekekek

kak Scha said...

helemak eryn daaaa~ labu dok syiok berangan citer labu labi tu hehehe~ dah winter ke zan kat sane?

rasp said...

uish, byk gak u borong kayu tu sis..
mmg utk stok sepanjang musim sejuk ek...
kalo abis, mesti lagi ke org dok jual kayu kayan nie?

SJB said...

yes u need lot lot of wood (*_*).

Delimasari said...

oooo siap borong kayu yerkkkk

Dee said...

tiba2 aku rasa romantis lak..terbayang2 dok kt dpn unggun api tu sambil baring2..golek2..hahaha..

atty's said...

beli byk2 zan..takut nanti tak cukup ...kesejukan lak..

lily lotus said...

kayu oh kayu..baling anjing pun sodap ni..haha..tetiba

:: p R i n c E s S _ N :: said...

ley laa import kayu frm italy..nk wat masak knduri..muahahahha..

elle labelle said...

Izan, suka bangat baca cerita izan.. teruskan yea.. tapi kat dapur je ke pakai pendiang ni.. kat bilik tak taruk ke.. boeh jimat habizz...

sWeEtdARLinG said...

syoknyaaaaa.. berangan aku dulu2 masa kecik, nak bakar kayu lam umah camni hahaahahahahha

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month