bagai cendawan tumbuh

Betul la kata pepatah, bagai cendawan tumbuh selepas hujan. Sekali tumbuh bukan main banyak lagi. Ingt tak aku citer pasal cendawan di sebalik batang pokok 2 minggu lepas. Memandangkan skang ni asyik hujan jer, sedar tak sedar cendawan liar yang tumbuh di sebalik tunggul pokok depan rumah aku tu semakin ganas membiak. Jom kita tengok perbezaannya

2 minggu lepas
Cendawan tak banyak pun, Agaknya masih baru nak tumbuh.



Semalam
Sekeliling tunggul kayu ni penuh ngan cendawan liar ni.


Awat la tak tumbuh cendawan yang boleh dimakan. Leh la wat mushroom soup hari2. Heheheheh. Cendawan free la katakan =)

posted under |

16 critics say:

nizaa said...

cendawan ni boleh makan ke? owh kalau kat malaysia kena hati-hati kan...takut orang racun ke..

Delimasari said...

hehehehe banyaknye.....
bulat22 bentuknya

lily lotus said...

banyaknya weih..tapi tengok lelama geli plak..hehe

.: mama cute :. said...

geli plak nengok mushroom butang tu banyak2..kekekek

:: p R i n c E s S _ N :: said...

wahhh...penuhh gilerrr..

kak Scha said...

Izan~ bila kak scha nampak mushroom ni teringat citer cartoon smurfs. Izan kalau cendawan yang leh makan gerenti best punye kan, kak scha suke gambar alam semulajadi, cantik sangat, Green peace yo~ hehehe :)

bspotgurl said...

I sgt suka makan mushroom soup ni
tapi yg cendawan u tu boleh dimakan ke tidakk nih?

Alimaz-Kembara Terasing said...

salam izan.....ish...ish...ishhhh manyak nyaaaa.....sayang tak leh makan...sini pagi...sana malam ka...heheheheh best dak dok italy....

~ujicham~ said...

huhu.. gelinya tgk..

sWeEtdARLinG said...

cendawan ni cakap, [cendawan cakap, bukan aku yang cakap], ko dah byk tanaman free leh makan, bior ler kasi chance kat dia tumbuh yg takleh makan... kekekekek :)

watie said...

boley wat main masak2 nie kakaka (perasan kanak2 laii hahaha)

Ms AiReEn MoHd said...

TETIBE AKU GELI LAK NAK MAKAN SOUP cendawan yg aku wat mlm ni...bior boy jer la makan...aku tgk kat pokok ni aku geli plak

SJB said...

Nampak geli lah (*_*).

Dak Wan said...

Naper geli plak eh? Plik ah...

neezareef said...

bykkknyeeee

ajie said...

nak tumbuh cendawan kena tunggu kelkatu, sebab orang tua2 kata, bila kelkatu masuk rumah " emm banyaknye kelkatu, banyak nak tumbuh cendawan ni".. hehehe

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month