di sebalik batang pokok

Tunggul batang pokok ni kat depan rumah kitorang. Pokok apa ntah aku pun kurang pasti. Tp yang pastinya da hampir setahun kitorang tebang pokok ni bab bila musim panas banyak sangat tebuan. So bila nak masuk rumah selalu kene hati2 kot2 ada tebuan ikut masuk rumah. Kat sini tebuan besar2 lak tu.

Apa yang menariknya pagi semalam aku terperasan sesuatu disebalik tunggul pokok ni. Jom kita lihat dengan lebih dekat lagi apakah benda yang menarik sangat perhatian aku ni. Tgk betul2 nampak tak?

Ini lah dia cendawan. Tp cendawan ni tak leh makan. Cendawan liar. Cam cantik la plak kan. Kecik2 rapat2 semua.


p/s : untuk tgk cendawan yang boleh dimakan sila klik kat entry lama aku pasal misi kutip cendawan ngan my parents in law tahun lepas.

posted under , |

9 critics say:

Ms AiReEn MoHd said...

tu cendawan yg leh masak dldm makaroni goreng tu ker..wakakak ni cendawan button ker ape ni weh...aku konpius jap..ke mmg aku tak tau....

Ms AiReEn MoHd said...

jap pastu lagik satu cendawan ni tak beracun ker..mak aku kate ade cendawan yg beracun kite tak leh mkn wehhhh?jelaskan kat aku ni...

POSH76 said...

tak pernah tngk cendawan cam ni...hehe

POSH76 said...

tak pernah tngk cendawan cam ni...hehe

Izan said...

ERYN -
eryn.. actually aku pun kurang expert pasal cendawan ni. aku tukang makan pakar la. hahahahha

tp cendawan ni tak la beracun. kalau jenis beracun tu sentuh pun tak boleh

POSH76 -
tu la saya pun tak pernah nengok gak cendawan ni. kawasan kampung mcm2 la tanaman liar tumbuh =)

Cik N said...

eee....pelik tapi cute! hehe...

sWeEtdARLinG said...

kalo cendawan besar lagi cantek kan? nak nak kalau kaler dia putih melepak...

lily lotus said...

cantik jer tersusun..tapi lelama geli plak meremang bulu roma..boleh?

rasp said...

bila u sebut cendawan..
tingat kisah u gi kutip cendawan tu....

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month