tumbesaran pokok bunga tulip

Biji benih pokok bunga tulip. Sebelum ditanam.

Selepas beberapa bulan.

Bulan lepas semasa salji turun.


Gambar terkini. Excited la weh... Mirko pun excited gak nengok pokok2 tulip ni yang sedang membesar. Kitorang nak kene buat pagar kat kawasan pokok bunga tulip ni. Kang tak pasal2 gigit jari aku bila si Maya, anjing my parents in law makan bunga aku lagi mcm tahun lepas. Huhuhuhuh

Insyaallah, mengikut pengiraan tahun lepas, hujung bulan ni akan keluarlah bunga2 tulip ni. Tak sabarnya weh. Tahun ni aku tanam macam2 kaler. Tunggu.... =)

posted under |

8 critics say:

missgee said...

Zan..
aku pun tak sabar nak nengok..
hati mesti berbunga2 riang..
hehehe

Deco [MisS N] said...

hehe..jg elok2 tau..sian kat bunga tulip purple dulu tuh....tak pasal2 jadi arwah dek kerana si MAYA....

act,izan communicate ngan husband & famili husband gune bahasa apa ea??

SJB said...

Love tulip too hehehe, cantik kan. what color your tulip?. i love red (^_^).

Kniedaz said...

tulip? bestnye dapat tanam tulip..kat sini tulip plastik je la yg ada..huhu

jom jalan2 pi melaka..! said...

minta2 si maya tu x menceroboh n buat muka selamba lg.....

Delimasari said...

xsabar nk nengok bunya tulip tu....

rasp said...

i pun tak sabar nak tgk tulips u sis...
syioknya leh tanam tulip...
kalo lah kat sini leh...
dah lama i pun tanam...

Cath J said...

I wish can have Tulip di sini (Msia)...
T_T

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month