need a vacation?

Tu la nak sgt pergi bercuti kan. Petang semalam dapat satu panggilan yang tak disangka2. Aku yang jawab tepon tu tp aku pas kat Mirko bab tak paham apa yang dia ckp. Suara dia pun slow sgt. Da le aku sakit telinga sehari dua ni.

Alkisahnya panggilan tersebut memberitahu yang kami berdua telah terpilih untuk pakej percutian selama seminggu secara percuma. Tempat percutian pilih sendiri tp hanya dalam Italy sahaja. Boleh bawa 2 org lagi bersama kami secara percuma juga.


Tp boleh percaya ker? Ada ke org nak bg percuma kat dalam dunia ni? Camana lak nama kitorang boleh terpilih? Apa kriteria yang bolehkan kitorang terpilih? Ntah la. Kitorang pun tak tau nak ckp apa. Tak decide apa2 pun lagi. Tunggu dan lihat. Hari Jumaat nanti org tu akan call balik. Sekiranya kitorang setuju dia akan bagi pakej percutian tu, sah selama setahun.


Wah seronoknya.... Aku dah excited sebenarnya. Tp Mirko la mcm was was skit. Biar betul ni org nak bg free. Kang bila setuju kang, tiba2 suh bayar itu, bayar ini. Baik tak payah. Huhuuhuhuh


p/s: terus aku berangan nak pi bercuti ke Pulau Sicily. Pantai dia sgt best. Org la kata, aku tak pernah pi lagi. Tp kat situ ada gunung berapi Etna yang masih hidup.


posted under , |

19 critics say:

Ms AiReEn MoHd said...

aku da sihat...weh best nyer nak pg vacation...

rasp said...

kat malaysia nie mcm2 skim dorang nak attract customer...
so mcm2 gimik lah dorang buat...
kita menang itu ini...
tapi bila nak redeem...
mulalah dorang promote itu ini...
better u tanya tul2 sis...
tapi kalo menang tanpa any obligation waaaaa bestnya...

SJB said...

Best ni dapat free vacation. Tapi selalunya kalau macam ni mesti ada yang kena bayar mungkin tak banyak tapi mesti ada lah tu. Well, tunggu saja lah kan. Harap betul lah :D.

Delimasari said...

takut jugak kan....
tp klu betul22 free best nye....

☆ lieya latif ☆ said...

hai...salam kenal,

lieya penah kene gak camni dulu....tapi tak amik port pun...sebab mcm pelik jek tetibe org offer camtu...lain laa kalo kite menang kontes kan....skrang ni sume kene hati2...takut kene tipu....

Erin Rashid said...

izan, cek betol2
zaman sekarang zaman menipu
takut ada hidden cost kalo betol pon dpt
ok, hati2!

lily lotus said...

syoknya...tapi careful tau...kalau kat mesia dah tentu2 ada udang disebalik batu

POSH76 said...

bessnyer dapat tiket free..kalu betul p ajer hehe

jane said...

bestnyeeeeeeeee

gmbr2 ni wat aku teruja dowh

huhu

atty's said...

betui ke tu izan..kena confirm kan betui2 dulu ..

Dee said...

mcm kt sini je sis..dorang call kata free..tp sebenarnya kena dgr talk dia nk jual all those packages..smpi 1 jam lebih..bila kita kt xnak..ujung2 baru dia bg voucher free tu..tp letih ar mendengar dia pokpek2 tu..

mrs.ecam said...

salam...aku dl pnah gak dpt panggilan mcm 2 tp bcuti dlm m'sia jela...akak aku ckp 2 sume tipu sbb die dh pnah kne...bile die suh kt g opis die mula la die suh bayo 2 bayo ni alih2 sme jek mcm kt bayo tuk percutian bese...uhuhuhu...seeloknyer tnya dl detail n btol2....heeeee peace

~ Lady ell ~ said...

jgn mudah trpedaya izan..pikir bnyk2 kali.kang sia2 je.

uiih,tak takut ke nk gi dekat2 ngan gunung berapi tu..

Missing Cat said...

bestnyer...tp, kalau aku jadi mirko pun mesti aku was-was jugak...mustahil ye org nak bg free bercuti...aku ingat benda mcm ni jadi kat msia jek, rupanyer jadi jugak kat sana ek...hati-hati ye izan, jgn smpi terkena...

happyichigo♥ said...

hmmm...mmg was was klu panggilan dpt holiday percume! tp klu betul2...wah best nyeeer!

donut said...

hi.

jangan jadi mcm cerita I know What u did last summer udeh ler :)

Katak Ijau said...

wei..folo jengjalan..
bestnyer...huhu

Cath J said...

selepas 'terjerat' oleh org2 berjualan lansung... My hubby ingat kan I.. jangan percaya pada sesuatu yg percuma.. tak pernah ikut contest ke...ape tiba2 ada benda percuma.. haaaa... pasti ada di sebalik nya..

I sangat was2 dengan benda2 percuma... kecuali sampel2 product atau makanan yg kat shoppingmall gitu hahahahha..

Me, Mrs Taj said...

wahh dapat free vacay??? i loike...

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month